Pursaklar'daki bir binanın kapalı garajında 3 gence ait cansız bedenlere ulaşıldı. Olayla ilgili soruşturma başlatılırken, Valilikten yapılan açıklamada, "Alkol ya da karbonmonoksitten zehirlenmiş olabilirler" denildi.

Ankara'nın Pursaklar ilçesinde, bir apartmanın garajında 20-25 yaş arasındaki 3 gencin cansız bedeni bulundu. AA'nın aktardığı habere göre, Pursaklar ilçesine bağlı Yunus Emre mahallesinde 3 katlı bir apartmanda zehirlenme vakası ihbarı alan polis ekipleri, olay yerine gitti. Ekipler, binanın kapalı garajında 3 genci hareketsiz yatarken buldu. Sağlık ekipleri, yaptıkları incelemede, 20-25 yaşlarındaki 3 gencin hayatını kaybettiğini belirledi. Polis ekipleri tarafından olaya ilişkin soruşturma başlatıldı.

İSİMLERİ BELLİ OLDU

Hayatını kaybeden gençlerin 25 yaşındaki Hüseyin Şahinoğlu ve Halil İbrahim Altıntaş ile 24 yaşındaki Burak Karakoç olduğu açıklandı. Olay yeri inceleme ekiplerinin çalışmasının ardından cenazeler adli tıpa götürüldü. Gençlerin, Şahinoğlu'nun oturduğu apartmanın kapalı otoparkında ısınmak için çalıştırdıkları iki otomobilin egzozundan zehirlendikleri şüphesi üzerinde duruluyor. Şahinoğlu'nun 1,5 aylık ve 2,5 yaşlarında iki çocuğunun olduğu öğrenildi.

VALİLİKTEN AÇIKLAMA

Ankara Valiliği'nden cansız bedenleri bulunan 3 gence ilişkin açıklama yapıldı. Cumhuriyet Savcısı’nın bilgisi dahilinde, adli tabibin yaptığı ilk incelemede şahısların alkol ya da karbonmonoksit gazından zehirlenmiş olabilecekleri tespit edildiği belirtilen açıklamada, kesin ölüm sebebinin otopsi işlemlerinden sonra kesinlik kazanacağı belirtildi. Valilikten, yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi: "02.01.2021 günü saat:08:10 sıralarında 112 Acil Çağrı Merkezi’ne gelen ihbar sonucunu Pursaklar ilçesi, Orhangazi Caddesi’nde bulunan bir binanın kapalı otoparkında bir otomobilin etrafında 3 erkek şahsın hareketsiz yattığı görülmüş, 112 ekiplerin yaptığı ilk kontrollerde şahısların hayatlarını kaybettiği anlaşılmıştır. Olay ile ilgili Cumhuriyet Savcısı’nın bilgisi dahilinde, adli tabibin yaptığı ilk incelemede şahısların alkol ya da karbonmonoksit gazından zehirlenmiş olabilecekleri tespit edilmiş, ancak kesin ölüm nedenlerinin otopsi işlemlerinden sonra kesinlik kazanacağı bildirilmiştir. Olayla ilgili adli tahkikat devam etmektedir."