Ankara'da Hazine'ye ait arazileri rüşvet karşılığı usulsüz şekilde sattıkları iddia edilen 46 kişi gözaltına alındı. Şüphelilerden 5'i tutuklandı, 6'sı hakkında ise adli kontrol kararı verildi.

Ankara'nın Çamlıdere ilçesinde Hazine'ye ait arazilerin rüşvet karşılığı usulsüz olarak satıldığı iddiasıyla ilgili soruşturma başlatıldı.

2B ARAZİLERİNİ USULSÜZ SATIŞ

AA'nın aktardığı habere göre, Kızılcahamam Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yürüttüğü soruşturma kapsamında, suç işlemek amacıyla örgüt kurmak, yönetmek ve üye olmak, suç örgütünün faaliyetleri çerçevesinde rüşvet almak, vermek ve aracı olmak, resmi belgede sahtecilik, bilişim sistemi verilerini değiştirmek ve görevi kötüye kullanmak suçlamalarıyla belediye, tapu, milli emlak ve elektrik dağıtım şirketinde çalışan ve ilçede emlakçılık yapan 46 kişi gözaltına alındı. Şüphelilerin Çamlıdere'deki Hazine'ye ait 2B arazilerini üçüncü şahıslara rüşvet karşılığında usulsüz olarak sattıkları, kapı numarası almak ya da elektrik aboneliği başlatmak isteyen şahıslardan rüşvet alarak herhangi bir konut bulunmayan arazilerin satışı için usulsüz olarak kapı numaraları verdikleri veya elektrik aboneliği başlattıkları öne sürüldü.

HAKSIZ ARAZİ İŞGALİ

Şüphelilerin ayrıca, 2B arazileri ve üçüncü şahıslara ait araziler üzerinde tapu satışı yapılmış gibi kütük ve tapu kaydında değişiklik yaptığı ve araziyi haksız olarak işgal ettikleri tespit edildi. Şüphelilerin satışa çıkardıkları arsaların özellikle ölmüş kişilere ait ve varisleri tarafından takip edilmeyen arsalar olduğu belirtildi. 46 şüpheliden 27'si Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'nde ifadeleri alındıktan sonra serbest bırakıldı. Kızılcahamam Cumhuriyet Başsavcılığı'na sevk edilen şüphelilerden 8'i savcılık tarafından serbest bırakıldı. Mahkemeye çıkarılan 5 kişi tutuklanırken, 6 şüpheli hakkında adli kontrol kararı verildi.