Ankara’da nefret cinayeti. Ankara Etimesgut'ta yaşayan Barış Çakan adlı genç, iddiaya göre Kürtçe müzik dinlediği gerekçesiyle kalbinden bıçaklanarak öldürüldü.

Mezopotamya Ajansı'ndan (Ma) Emrullah Acar'ın haberine göre, Ankara Etimesgut ilçesi Alsancak Mahallesi’nde Ağrı Patnos’lu yirmi yaşındaki Barış Çakan adlı genç dün akşam saat 22.30’da Kürtçe müzik dinlediği gerekçesiyle kalbinden bıçaklanarak öldürüldü.

SALDIRGANLAR ÜÇ KİŞİ

Ailesinden alınan bilgilere göre gece arkadaşlarıyla parkta oturmak için evden çıkan Çakan Kürtçe müzik dinlediği için üç kişilik bir grubun saldırısına uğradı. Buna göre Çakan ve arkadaşına saldıran kişilerin Yozgat, Kırıkkale ve Tokat nüfusuna kayıtlı oldukları öğrenildi, zanlıların kimliklerine ilişkin ise bir bilgi edinemedi. Saldırı sonucu doğrudan kalbinden yara alan Barış Çakan olay yerinde hayatını kaybetti. Üç saldırganın ise olaydan sonra gözaltına alındığı öğrenildi. Öldürülen Barış Çakan'ın kuzeni Doğan Çakan,  Özel Etimad Hastanesi’ne kaldırılan Çakan’ın cenazesinin yarın toprağa verilebileceğini söylerken, kendilerinin de daha önce Kürtçe müzik dinledikleri için saldırıya uğradıklarını ifade etti. İçişleri Bakanlığı ve Barış Çakan'ın babası, ertesi gün ayrı ayrı yaptıkları açıklamalarda, ölümün ezan sırasında müzik dinledikleri için çıkan tartışma sonucu yaşandığını ifade etti.

#BARIŞÇAKAN'IN KATLEDİLMESİNE SOSYAL MEDYADA TEPKİ YAĞDI

Cinayet haberinin duyulması üzerine sosyal medyada yoğun tepki gösterildi ve kısa süre içinde #BarışÇakan'in ismi twitter gündeminde en üst sıralara yükseldi. Nefret cinayetine HDP'li milletvekilleri ve siyasetçiler de yoğun tepki gösterdiler.

NEFRET SUÇU NEDİR?

BİANET'in aktardığına göre Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı (AGİT), nefret suçunu şöyle tanımlıyor: "Mağdurun, mülkün ya da işlenen bir suçun hedefinin, gerçek veya hissedilen ırk, ulusal ya da etnik köken, dil, renk, din, cinsiyet, yaş, zihinsel ya da fiziksel engellilik, cinsel yönelim veya diğer benzer faktörlere dayalı olarak benzer özellikler taşıyan bir grupla gerçek ya da öyle algılanan bağı, bağlılığı, aidiyeti, desteği ya da üyeliği nedeniyle seçildiği, kişilere veya mala karşı suçları da kapsayacak şekilde işlenen her türlü suçtur."
İLGİLİ HABERLER:
Barış Çakan’ı öldüren 3 kişi tutuklandı