Keçiören Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde sağlık çalışanlarına yönelik saldırı girişiminde bulunan 5 kişi gözaltına alındı. Savcı, gözaltına alınan 5 şüpheliden 2'si tutuklandı.

Ankara'da Keçiören Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde önceki gün sağlık çalışanlarına yönelik saldırı girişimine ilişkin soruşturma kapsamında kimlikleri tespit edilen 5 şüpheli gözaltına alındı.

KİMLİKLERİ TESPİT EDİLDİ

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın başlattığı soruşturma kapsamında, hastanenin yoğun bakım kapısını zorlayan kişilerin kimlikleri tespit edildi. Soruşturmada 9 kişi hakkında gözaltı kararı verilirken, 5'i bugün gözaltına alındı. Emniyette işlemleri süren şüphelilerin, adliyeye sevk edileceği ifade edildi.

SAVCIDAN TUTUKLAMA TALEBİ

Emniyetteki işlemlerinin ardından Ankara Adliyesi'ne sevk edilen şüpheliler, soruşturmayı yürüten Cumhuriyet Savcısı Lütfü Karakuş'a ifade verdi. Savcı Karakuş, şüphelilerden M.D.Ö. ile S.K.'nın tutuklanması, Y.Ö., M.S.Ö. ve B.O.'nu ise adli kontrol şartıyla salıverilmesi talebiyle Sulh Ceza Hakimliğine sevk etti.

2 KİŞİ TUTUKLANDI

Keçiören Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde sağlık çalışanlarına yönelik şiddete ilişkin soruşturmada gözaltına alınan 5 şüpheliden 2'si tutuklandı.

NE OLMUŞTU?

Ankara'da önceki gün yaşanan silahlı çatışmanın ardından Keçiören Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne getirilen yaralılardan biri hayatını kaybetmiş, bunun üzerine hasta yakınları hastane acilindeki sağlık çalışanlarına saldırmıştı. Kendilerini güçlükle hastanedeki bir bölüme kapatan sağlıkçılar canlarını zor kurtarmıştı. Sağlık çalışanlarının maruz kaldığı şiddetin videosu da büyük tepki çekmişti. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, sağlık çalışanlarına yönelik saldırı görüntülerini ihbar kabul ederek şüpheliler hakkında, 'kamu malına zarar verme', 'görevini yaptırmamak için direnme', 'tehdit' ve 'hakaret' suçlarından soruşturma başlatmıştı.