Sabah gazetesi yazarı Engin Ardıç, bugünkü yazısında, son dönemde seçimlerin kaderini değiştireceği düşünülen "Z kuşağı"nı hedef aldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın YKS öğrencileri ile yayınında "Oy moy yok" yorumları yazan Z kuşağının oylarının "bedava megabayt" ile alınabileceğini savundu.

Sabah gazetesi yazarı Engin Ardıç, bugünkü köşe yazısında, son dönemde seçimlerin kaderini değiştireceği düşünülen ve geçen haftalarda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın YKS adayları ile buluştuğu yayında "Oy moy yok" "Seçimlerde görüşürüz" yorumları ile gündeme gelen 'Z kuşağı'nı hedef aldı. Ardıç yazısında, "Bunlar üç yıl sonra oy verecekler. Her beş seçmenden biri bunlardan olacakmış. Yedi milyon kişi kadar oldukları hesaplanıyor. Belirgin bir siyasi görüşleri yok. Çoğu 'apolitik'... Gezi olaylarının vandallık ve çapulculuktan ileri gidememesi de bunun göstergesidir. 'Toplumsal' değil 'bireysel' insanlar. Bencillik düzeyinde. Aileleriyle aralarında uçurum var. Çalışmadan, kısa yoldan para kazanmak da en büyük arzuları. İçlerinde 'mal ergen' tabir edilenlerin oranı hayli yüksek" ifadelerini kullandı.

"BUNLARIN OYLARI BEDAVA MEGABAYT İLE ALINIR"

Ardıç, Z kuşağının elektronik bağımlısı olduğunu belirterek, şöyle devam etti: "Bu bağımlılık "toksikomani" gibidir, sigaradan da uyuşturucudan da daha derindir. (Kaldı ki bu kuşakta uyuşturucu kullanımı daha önce görülmemiş boyutlara ulaşmıştır.) Çoğu cahildir. Bilgileri bilgisayarda karşılarına çıkan çoğu zırva ve yalan yanlış 'site malumatıyla' sınırlıdır. Özgüvenleri de 'tavan' yapmış, küstahlık, saldırganlık, pervasızlık, şımarıklık ve arsızlık boyutlarına ulaşmıştır. Bilgisayar ve 'sosyal medya' da hayatlarının olmazsa olmaz bir parçasıdır tabii... Günde altı saatten fazla geçiriyorlar bilgisayarda. Bunların cep telefonlarını ellerinden alsan, ölürler. Sosyal medyadan kessen intihara kalkışanlar çıkabilir. Bunların oyları nasıl alınır? Bol bol 'bedava megabayt' dağıtmak tek çıkar yol gibi!"