Artvin'in Yusufeli ilçesinde şiddetli yağışa bağlı meydana gelen sel ve heyelanlarda 4 kişi hayatını kaybetti. Rize'de sabah saatlerinde başlayan şiddetli yağış da, sele yol açarken Erzurum yolunun kapandığı aktarıldı.

Artvin'de dün akşam saatlerinde başlayan sağanak, Yusufeli ilçesinde sel ve heyelanlara neden oldu. Artvin Valisi Yılmaz Doruk, selde 1 kişinin hayatını kaybettiğini ve 3 kişilik bir ailenin de kaybolduğunu aktardı. Vali Doruk, "Dün akşam saat 19.30 sıralarında, Yusufeli Barajı'mızın şantiye bölgesine sel geldi. Şantiyelerimizde çalışanlardan 1 kişi hayatını kaybetti. Bir ailemiz de kayıp; anne, baba ve bir çocuğuyla. Arama çalışmalarımız devam ediyor. Şantiyede çok ciddi boyutta maddi hasar var. Birçok araç heyelan altında kalmış durumda. Ancak baraj inşaatımızın çalışmasına mani bir durum yok. O bölgede bir sıkıntımız yok. Fakat önemli bir boyutta maddi hasar oluşmuş, özellikle ofis ve yatakhane bölgesinde. Tahliyeler yapıldı. İşçilerimiz başka bir bölgeye alındı. Şu aşamada temizleme çalışmaları devam ediyor" ifadelerini kullandı.

3 KİŞİNİN CANSIZ BEDENİNE ULAŞILDI

Yusufeli’nde selde kaybolan otomobilde 3 kişilik ailenin cansız bedenine ulaşıldı. Sel nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı 4’e yükseldi. Artvin-Erzurum Yolu’nun kapalı olduğunu söyleyen Vali Yılmaz Doruk, "Tünel içerisinde önemli bir miktarda rüsubat (tortu) var. Bunun temizlenmesi vakit alacak. Dolayısıyla vatandaşlarımızın Artvin'den Erzurum’a olan yolculuklarında başka bir güzergah kullanmalarında fayda var" diye konuştu.