Koronavirüs salgını önlemlerinin gevşetilmesi kararı birçok kesim tarafından tepki ile karşılanıyor. Bu tartışmalar sürerken Beşiktaşlı iki isimde koronavirüs çıktı.

AKP'nin aldığı kararlar ile AVM'ler ve Ligler açılacak. Özelikle liglerin Haziran'da başlama planına ilişkin Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, "TFF'nin kararı ve sorumluluğundadır" dedi. TFF'nin bu kararına Fenerbahçe ve Konyaspor gibi takımlar da tepki gösterdi. Sadece bu kulüpler değil toplumdaki farklı kesimler de tepki gösterdi.

RIZA ÇALIMBAY VE RIDVAN DİLMEN'DEN TEPKİ

Spor Yazarı Rıdvan Dilmen liglerin başlatılma kararına tepki göstererek, " Liglerin başlama kararıyla ilgili TFF'nin doğru hareket ettiğini düşünmüyorum" dedi. Sivaspor Teknik Direktörü Rıza Çalımbay'dan liglerin başlayacak olmasına, "Futbolcular korkuyor, kararın Bilim Kurulu'ndan dönmesi lazım" diye tepki gösterdi.

AHMET ÇAKAR TFF'Yİ DESTEKLEDİ

Ahmet Çakar: "Karar kesinlikle doğrudur. Bu ülkede bankalar çalışıyor, AVM'lere girilebiliyor, resmi daireler belli ölçekte işlem yapabiliyorsa pek tabii ki futbol da oynanabilir. Yeter ki Sağlık Bakanlığı ya da Bilim Kurulu'nun talimatlarına harfiyen uyulsun"

BİLİM KURULU ÜYESİ: LİG KARARINA DAHİL OLMADIK

Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Levent Yamanel, TFF'nin liglerin yeniden başlamasına yönelik kararıyla ilgili, "Bilim Kurulu olarak liglerin başlatılması kararına müdahil olmadık. Ligler açılsın veya açılmasın diye bir beyanatımız da olmadı" dedi.

CHP: TFF, DEVLET İÇİNDE DEVLET DE BİZİM Mİ HABERİMİZ YOK

CHP Tekirdağ Milletvekili ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak ise liglerin açılma kararına ilişkin şunları söyledi: -Son açıklamalara göre bir başı bozukluk var. Sağlık bakanlığı bir önerisi olmadığını ifade etti. Ligleri başlatma kararı alıyorlarmış. Sorumluluk federasyonunmuş... -TFF, devlet içinde devlet de bizim mi haberimiz yok? -Eğer salgından çıkış böyle yönetilcekse, isteyen istediği gibi özgür iradesiyle hareket edecekse bu Bilim Kurulu neden var? Sağlık Bakanlığı neden var, bakan olarak siz neden varsınız?

İBB DANIŞMA KURULU: LİGLERİN VE AVM'LERİN BAŞLATILMA KARARI ERKEN

İBB Covid-19 Bilimsel Danışma Kurulu, AVM’lerin, kuaför ve berberlerin açılmasını ve futbol liginin başlatılması kararını erken, burada çalışanların, sporcuların ve halkımızın sağlığı açısından kaygı verici buldu. Kurul, toplu taşımada risk oluşmaması için kurum ve kuruluşların mesai saatlerini birbiriyle çakışmayacak şekilde kaydırılmasını önerdi. Eleştirilerin hedefinde olan TFF Başkanı Nihat Özdemir de açıklamalarda bulundu. Gelen eleştirilere tepki gösteren Özdemir, "Biz aldığımız kararın farkındayız. Zaten Bilim Kurulu’ndan iyi haberler gelmezse biz de gerekeni yaparız" dedi.

"BU KARARLAR İLE PANDEMİ HAZİRAN'DA DAHA SERT GEÇECEK"

Mersin Tabip Odası Başkanı Mehmet Antmen ise "Ben bu yasakların kaldırılmasının çok yanlış olduğunu düşünüyorum. Bu kararlar ile pandemi dönemi Haziran ayının ikinci döneminde daha sert geçeceğini düşünüyorum" dedi. https://dokuz8haber.net/yerel-gundem/mersinde-normallesme-sureci-nasil-goruldu/ Bu tartışmalar sürerken Beşiktaş'tan yapılan açıklamada bir futbolcu ve bir personelin testinin pozitif çıktığı belirtildi. Açıklamada,
https://twitter.com/Besiktas/status/1259084094325035008?s=20