Diyarbakır Barosu Avukatlarından Armanç Arkaş cinayetinde, sanık olarak yargılanan Abdurrahman Doğan'a "olası kastla adam öldürme" suçundan 16 yıl 8 ay hapis cezası verildi.

Avukat Armanç Arkaş’ı, 22 Haziran 2019 gecesi silahla vurarak öldüren Abdurrahman Doğan hakkında "kasten adam öldürmek" suçundan açılan davanın karar duruşması, Diyarbakır 13'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde bugün görüldü. Duruşmada, Arkaş’ın müştekiliğini üstlenen çok sayıda avukat ile sanık Abdurrahman Doğan ve avukatları hazır bulundu. Sanık Doğan, daha önce verdiği ifadeleri tekrarladı.

AVUKATLARIN TALEPLERİ

Savcının "kasten adam öldürmek"ten görüş bildirdiği duruşmada, sanık avukatları, sanıkla maktul arasında husumet bulunmadığını, olayın anlık olarak geliştiğini belirterek, kastın olmadığını savundu. Arkaş'ın öldürülmesinde olayı detaylıca anlatan müşteki avukatları ise cinayette kastın olduğunu ve sanığın "kasten adam öldürmek"ten cezalandırılmasını istedi.

16 YIL 8 AY HAPİS CEZASINA CARPTIRILDI

Mahkeme heyeti, mütalaanın aksine sanık Doğan'a "olası kastla adam öldürmek"ten 16 yıl 8 ay hapis cezası verilmesine karar verdi.