Gebze'de haciz sırasında borçlu tarafından uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybeden Av. Ersin Arslan için meslektaşları Çağlayan adliyesi önünde protesto gerçekleştirdi.

Gebze'de haciz sırasında borçlu tarafından uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybeden Av. Ersin Arslan için meslektaşları Çağlayan adliyesi önünde protesto gerçekleştirdi. Açıklamada, "Mesleğimizi icra ederken uğradığımız saldırılar münferit olaylar değildir. Meslektaşımız Av. Ersin Arslan nezdinde yaşadığımız her türlü saldırıya sessiz kalmayacağımızı bir kere daha belirtiyoruz" denildi. Ayrıca açıklamada, "Bu cüret her gün sokakta, adliyede, karakolda meslektaşlarımıza şiddet uygulayan, hakaret eden devlet yetkililerinden geliyor" ifadelerine yer verildi.

AVUKATLARDAN BOYKOT ÇAĞRISI

Açıklamada konuşan Demokrasi İçin Hukukçular Derneği Avukatı Yıldız İmrek, savunmanın yanında olan avukatlar olarak her türlü itibarsızlaştırmaya, saldırılara ve cezalandırmalara karşı öfkeli olduklarını ifade etti. Yarından itibaren duruşma boykotları yapacaklarına dikkat çeken İmrek, "Baro yöneticileri de dahil boykotlarımız ve açıklamalarımız sürecek. Yarın tüm Türkiye'deki avukatlar olarak duruşmalara girmeyeceğiz" dedi Basın açıklamasını meslektaşları adına ÇHD İstanbul şube başkanı Av. Çiğdem Akbulut okudu. Açıklamanın tamamı şu şekilde:

"MESLEĞİMİZİN BULUNDUĞU HAL KARŞISINDA ÖFKELİYİZ"

"Meslektaşımız Av. Ersin ARSLAN, 16.03.2021 tarihinde Gebze’de katıldığı bir haciz işlemi sırasında karşı taraf ile yaşadığı tartışma sonucunda silahla vurularak katledildi. Genç bir meslektaşımızın görevini yerine getirirken katledilmiş olması karşısında üzgün; mesleğimizin içinde bulunduğu hal karşısında öfkeliyiz. Bugün burada hukuk kurumları olarak meslektaşımıza yapılan saldırının karşısında durmak, mesleğimize yönelik saldırılara karşı mücadele etmek için bulunuyoruz."

"SİSTEMLİ SALDIRILARIN BİR PARÇASI VE SONUCU OLARAK GÖRÜYORUZ"

"Meslektaşımızın ölümüyle tekrar acı şekilde gördüğümüz üzere her dönem hedef tahtasında olan avukatlar ve avukatlık mesleği bugün de itibarsızlaştırılmaya, türlü saldırı ve baskılarla zapturapt altına alınmaya çalışılıyor. Mesleğimizi icra ederken karşımıza çıkarılan zorlukların ne kadar sistemli olduğunu görüyor, meslektaşımıza yapılan saldırıyı bu sistemli saldırıların bir parçası ve sonucu olarak görüyoruz."

"HER GÜN SAHADA İŞİNİ YAPMAYA ÇALIŞIRKEN TEHLİKEYE ATILANLAR BUGÜN GENÇ VE YOKSUL AVUKATLARDAN BAŞKASI DEĞİL"

"Meslektaşımız bugün sayısı on binlerle anılan işçi avukatlardan biriydi. On binlerce işçi avukat gibi Ersin de bir avukat olarak sorumluluk alan, bir avukat olarak işini titizlikle yapan; fakat bir işçi olarak, yaptığı işle ilgili kararların patron avukat tarafından alındığı bir çalışma düzeni içindeydi. Bugün meslektaşımızı kaybetmemizle sonuçlanan saldırı adli ve münferit bir hadise gibi gösterilmek istense de bunun doğru olmadığını biliyoruz. Günlerdir meslektaşımızın yaşı, maddi durumu hakkında hepimiz birçok haber okuduk. Bunların bize gösterdiği bir şey var: Her gün sahada işini yapmaya çalışırken tehlikeye atılanlar bugün genç ve yoksul avukatlardan başkası değil."

"HAK GASPLARINA KARŞI TAVIR ALMALI VE AVUKATIN YANINDA OLMALIDIR"

"Bugün genç avukatlar gelecek kaygısı içinde. Bugün genç avukatlar işsiz, yoksul ve kendilerine dayatılan sömürü düzeninin içinde risk almak, tehlikeli durumlarda geri çekilmeyerek kendilerine verilen işi tamamlamak, rahatsız edici bir durumda kaldıklarında alttan almak zorunda bırakılıyor. Bu nedenle meslektaşımızın ölümünün ardından Adalet Bakanı, TBB başkanı ve tüm barolardan paylaşılan taziye ve kınama mesajları yeterli de değildir. Bugüne kadar işçi avukatları görmezden gelmiş, sayıları on binleri bulan işçi avukatların tüm açıklığıyla ortada duran sorunlarına sırtını çevirmiş olan bu kurumlar bir an önce harekete geçmeli, avukatların mesleklerini icra ederken gerek devlet tarafından gerekse patron avukatlar tarafından uğramakta olduğu hak gasplarına karşı tavır almalı ve avukatın yanında olmalıdır."

"BU MÜCADELE HER GEÇEN GÜN DAHA ZORLAŞIYOR"

"Biliyoruz ki siyasi iktidar tarafından savunma hakkının tezahürü olan avukatlık ve avukatlar hedef haline getiriliyor, itibarsızlaştırılıyor. Bugün icra dairelerinden mahkemelere, tapu müdürlüklerinden tüm devlet kurumlarına kadar avukatın mesleğini icra ettiği her alanda, işini yapabilmek için bir mücadele yürütmesi, kendini var edebilmek ve mesleğine sahip çıkmak için tekrar tekrar savaşması gerekiyor. Avukatların yalnızca kendi mesleki hakları ve yetkilerinin değil, savunduğumuz ve temsil ettiğimiz müvekkillerimizin haklarını ve kazanılmış haklar bütününü korumak için verdiği bu mücadele her geçen gün daha zorlaşıyor."

"BU CÜRET HER GÜN ADLİYEDE, KARAKOLDA MESLEKTAŞLARIMIZA ŞİDDET UYGULAYAN, HAKARET EDEN DEVLET YETKİLİLERİNDEN GELİYOR"

"Mesleğimize ve meslektaşlarımıza yönelik ilk saldırının bu olmadığını biliyoruz. Biz biliyoruz ki bir avukata saldırma cüreti, Diyarbakır Baro Başkanı Av. Tahir Elçi'yi katledenlerden ve katilleri bulmak için çaba harcamayanlardan geliyor. Bu cüret onlarca meslektaşımızı, yalnızca avukatlık yaptıkları için uydurma delillerle hapsedenlerden, tiyatro gibi yargılamalarla mahkum edenlerden geliyor. Bu cüret her gün sokakta, adliyede, karakolda meslektaşlarımıza şiddet uygulayan, hakaret eden devlet yetkililerinden geliyor."

"AKSİNİ UMUT ETSEK DE SON DA OLMAYACAK"

"Meslektaşımıza yapılan saldırı avukatlık tarihinde bir ilk olmadığı gibi aksini umut etsek de son da olmayacak bir saldırılar silsilesinin parçasıdır. Katledilmiş onca meslektaşımızın faillerini cezalandırmayan yargı pratiklerinden bugün ruhsatları gasp edilen, staj sömürüsüne maruz kalan, angarya işler yapmaya zorlanan, yoksullaştırılarak mesleğine yabancılaştırılan, patronun mobbing ve tacizlerine maruz kalan genç ve işçi avukatlara sırtını dönmüş olan barolara; haciz mahalline rüşvet almadan intikat etmeyen polisten müvekkilinin hakkını savunduğu için avukatı hedef gösteren siyasi iktidara kadar bu saldırıların faillerini tanıyoruz. Mesleğimize yönelik saldırılara boyun eğmeyecek, mesleğimizin itibarsızlaştırılmasına seyirci kalmayacağız. Meslektaşımız Av. Ersin Arslan'a sözümüz olsun: Mesleğimizi savunmaya devam edeceğiz." AVUKAT DAYANIŞMASI – AVUKAT HAREKETİ - AVUKATLAR SENDİKASI - ÇAĞDAŞ AVUKATLAR GRUBU - ÇHD İSTANBUL ŞUBESİ - DEMOKRASİ İÇİN HUKUKÇULAR - KATILIMCI AVUKATLAR - ÖHD İSTANBUL ŞUBESİ ÖZGÜRLÜKÇÜ DEMOKRAT AVUKATLAR

NE OLMUŞTU?

Kocaeli’nin Gebze ilçesinde icra memurlarıyla birlikte haciz işlemi için gittiği evde ev sahibi tarafından silahla vurulan Avukat Ersin Arslan yaşamını yitirdi.