Ankara Barosu avukatları, Kocaeli'nin Gebze ilçesinde hacze giden Avukat Ersin Arslan'ın öldürülmesine tepki göstererek 19 Mart Cuma günü duruşmalara girmeme kararı aldı.

Ankara Barosu avukatları, Kocaeli'nin Gebze ilçesinde hacze giden Avukat Ersin Arslan'ın öldürülmesine tepki göstererek 19 Mart Cuma günü duruşmalara girmeme kararı aldı. Ankara Barosu Başkanı Erinç Sağkan, 80 ilin barosunun ortak hazırladığı basın açıklamasını okudu. Açıklamada, öldürülen avukatın "henüz 27 yaşında gencecik bir insan olduğunu" belirten Sağkan, "Acımız ve isyanımız tarifsiz büyüklüktedir. Artık yeter! Avukatlara yönelik her saldırıdan sonra yılmadan söyledik; 'Avukat, yargı mekanizmasının sacayağıdır, hakim ve savcı nasıl korunuyorsa, avukat da öyle korunmalıdır' dedik" diye konuştu.

"DAHA NE AKDAR ÖLDÜRÜLECEĞİZ?"

"Savunmanın kutsallığından bahisle, 'uygulama ve söylemlerle meslek mensuplarımızı hedef göstermeyin' dedik" diyen Sağkan, "Gün gelecek sizin de avukata ihtiyacınız olacak' dedik. Dinletemedik. Hakarete uğradık, dövüldük, bıçaklandık, öldürüldük. Daha ne kadar öldürüleceğiz?" ifadelerine yer verdi.

"19 MART CUMA GÜNÜ DURUŞMALARA GİRMEME KARARI ALINMIŞTIR"

Sağkan, basın açıklamasının ardından, Ankara Barosu Yönetim Kurulu olarak, avukatlara yönelik şiddete dikkat çekmek için aldıkları kararı açıklayarak, "19 Mart Cuma günü uygulanmak üzere duruşmalara girmeme kararı alınmıştır. Tüm meslektaşlarımızı tutuklu ve acil işler dışında, yaşam hakkımızı savunmak için duruşmalarına, mazeret vererek girmemeye davet ediyorum" ifadelerini kullandı.

NE OLMUŞTU?

Kocaeli’nin Gebze ilçesinde icra memurlarıyla birlikte haciz işlemi için gittiği evde ev sahibi tarafından silahla vurulan Avukat Ersin Arslan yaşamını yitirdi.