Kartal Hukukçular Derneği’nin İstanbul'da bulunan Anadolu Adliyesi önünde düzenlediği basın açıklamasında "Paralel baroya hayır" denildi.

Kartal Hukukçular Derneği, çoklu baro yasasına karşı Anadolu Adliyesi önünde bugün saat 12.30'da basın açıklaması düzenledi. Açıklamaya İstanbul Barosu'ndan avukatlar ve Baro Başkanı Mehmet Durakoğlu'da destek verdi.

"HUKUK DEVLETİ VE BAĞIMSIZ YARGI, TELAFİSİ İMKANSIZ ŞEKİLDE ZARAR GÖRECEK"

Kartal Hukukçular Derneği Başkanı Avukat Türkan Kurtulmaz Öztürk tarafından okunan basın açıklamasında, "Yasadan doğrudan etkilenecek olan avukatların ve avukatların mesleki örgütü Baroların görüşleri dahi alınmadan hazırlanan bu yasa, yargının sorunlarına çözüm getirmeyecek, sorunları daha da arttıracak ve çözümsüzlüğü kronikleştirecektir. "Hukuk devleti ve bağımsız yargı, telafisi imkansız şekilde zarar görecek" dedi.

"BU HAKLAR KAĞIT ÜZERİNDE KALACAK"

Güçlü baro, güçlü avukat olmadan; adil yargılanma hakkı, savunma hakkının kullanılamayacağını kaydeden Öztürk, "Bu haklar kağıt üzerinde kalacaktır. Sonuç olarak bağımsız ve tarafsız yargı da mümkün olmayacaktır" dedi. https://twitter.com/dokuz8haber/status/1280456626579869696