Vakıflar Genel Müdürü Burhan Ersoy, camiye dönüştürülen Ayasofya'daki Halı Müzesi’nin de imarethaneye dönüştürüleceğini duyurdu.

Vakıflar Genel Müdürü Burhan Ersoy, Temmuz ayında cami olarak yeniden açılan Ayasofya’da yer alan Halı Müzesi’ndeki halıların kaldırıldığını, müzenin yeniden imarethaneye dönüştürüleceğini bildirdi. Ayasofya ve etrafındaki yapıların “Fatih Sultan Mehmet’in vakfiyesi ile vakfedilmiş eserler olduğunu” kaydeden Ersoy,  "imarethane biriminin de bunlar arasında yer aldığını” söyledi.

"ÇALIŞMALARIMIZA BAŞLADIK"

Ersoy "Burası Genel Müdürlüğümüzce yaklaşık 6 senedir Halı Müzesi olarak değerlendirilmekteydi. Ayasofya'nın aslına rücu etmesini müteakip biz de Halı Müzesi'nde sergilenen halılarımızı oradan çıkarttık. İmarethanenin Fatih Sultan Mehmet Han'ın vakfiyesine uygun şekilde asli hizmetini yerine getirmesini sağlamak üzere çalışmalarımıza başladık” dedi.

MEDRESE KULLANIM AMACINA UYGUN REVİZE EDİLECEK

Ersoy Ayasofya Külliyesi içinde yer alan Fatih Medresesi'nin, Rölöve ve Anıtlar Müdürlüğünce devam ettirilen rekonstrüksiyonunun da Vakıflar Genel Müdürlüğünce devralındığını bildirdi. Medresenin kullanım amacına istinaden uygulama projesinin revize edileceğini belirten Ersoy, ilgili Koruma Kurulunun onayının ardından çalışmalara hızla başlanılacağını söyledi.