Satatüsü değiştirilerek camiye dönüştürülen Ayasofya'da 24 Temmuz Cuma günü kılınacak olan namaz sırasında Hristiyanlığa dair mozaik ve fresklerin lazerle karartılacağı iddia edildi.

Ayasofya'da kılınacak ilk cuma namazında Hristiyanlığa ait mozaik ve fresklerin karartılacağı iddia edildi.

"TİTİZLİKLE ÇALIŞILIYOR"

Hürriyet'ten Gizem Kararkış'ın haberine göre, Ayasofya'da bulunan mozaik ve freskler, namaz sıorasında lazer yardımıyla karartılacak. Haberde, "Edinilen bilgiye göre namaz esnasında mozaik ve fresklerde kullanılması planlanan lazer ışıklar sadece yüz kısımlarını kapatacak. Örneğin bir figürün kanatlarının açık, yüz kısmının ise karartılması planlar arasında yer alıyor. Bunun için özel bir sistem üzerinde titiz bir çalışma yürütülüyor" denildi.

İNGİLİZCE BİLEN İMAMLAR ATANACAK

Diyanet İşleri Başkanlığı ile Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın ortak çalışa yürüttüğü belirtilen haberde, "Diyanet İşleri ve Kültür Bakanlığı’nın yürüttüğü çalışmalar doğrultusunda Ayasofya’ya İmam ve müezzinlerden oluşan 5 kişilik kadro atanacak. İngilizce bilen imamların Ayasofya’da tıpkı Kültür Bakanlığı yetkilileri gibi turistlere bilgi verebilmesi de planlanıyor" ifadelerine yer verildi.