AKP'ye yakınlığı ile bilinen Mustafa Albayrak'ın sahibi olduğu genel yayın yönetmenliğini Kemal Özer'in üstlendiği Gerçek Hayat adlı dergi 27 Temmuz tarihli sayısında hilafet çağrısı yaptı.

Derginin 27 Temmuz-2 Ağustos tarihlerini kapsayan sayısını Abdurrahman Dilipak yorum yapmadan paylaştı.

'HİLAFET İÇİN TOPLANIN' ÇAĞRISI

BirGün'ün haberine göre derginin kapağında, "Şimdi değilse ne zaman, sen değilsen kim? Hilafet için toparlanın" sözlerine yer verildi. Kapağın üst kısmında ise Ayasofya'nın artık ibadete açık olduğu spot olarak verildi.

ALBAYRAK AYNI ZAMANDA YENİ ŞAFAK İCRA KURULU BAŞKANI

Gerçek Hayat adlı derginin imtiyaz sahibi olan Mustafa Albayrak, aynı zamanda Yeni Şafak gazetesinin İcra Kurulu Başkanlığı görevini de yürütüyor. Mustafa Albayrak'ın imtiyaz sahibi olduğu ve genel yayın yönetmenliğini Kemal Özer'in üstlendiği Gerçek Hayat adlı dergi 27 Temmuz tarihli sayısında 'hilafet' çağrısı yaptı. Derginin kapağına birçok sosyal medya kullanıcısı tepki gösterirken, AKP'li Mehmet Metiner de tepki gösterenler arasında yer aldı ve kapağın bir siyasi sabotaj olduğunu savundu. "Ayasofya'nın açılışından sonra bizim mahalleden birilerinin hilafeti bu şekilde gündemleştirmesi, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın siyasetine yönelik bir siyasi sabotaj demek" diyen Metiner, "Hilafet; dinsel değil tarihseldir. Demokratik Cumhuriyet tercihinden şaşmamak lazım. Sonuç hüsran olur" ifadelerini kullandı. Derginin genel yayın yönetmeni Kemal Özer, tepkilere Twitter'dan paylaştığı mesajla yanıt verdi. "Bazı kimseler aceleci davranıp Gerçek Hayat'ın pazartesi çıkacak sayısının muhtevasına bakmadan sadece kapağı üzerinden provakasyon yaptığımızı iddia etmiş…" diyen Özer, "Müslümanların birlikteliğini savunmak ne zamandan beri provakasyon sayılıyor?" diye sordu. "Nasıl Avrupa bir araya gelip bir birlik kurmuşsa, nasıl ki başkaları benzerlerini yapmışsa Dergimiz İslam ülkelerinin bir araya gelmelerini talep etmektedir" diyen Özer şu ifadeleri kullandı: "Bu da herkesin en temel hakkıdır. Çağrımızın her hangi bir ülke ile alakası yoktur. Yarın dergiyi alıp okuduktan sonra yazdıklarınızı gözden geçireceksiniz. Unutulmamalıdır ki hilafet sadece bir makam değil İslam ümmetinin birliği, birlikteliği, dayanışması demektir." Özer paylaşımlarında derginin 27 Temmuz'da çıkacak içeriğine de yer verdi.