İzmir depreminde 91 saat sonra enkazdan çıkarılan 3 yaşındaki Ayda Gezgin, taburcu edildi. Kızını ayakları çıplak, üzerine bir mont örterek kucağında taşıyan baba Uğur Gezgin, "Ayda'nın ayakları yara içindeyken çorap giydiremezdim" ifadelerini kullandı.

İzmir'de 30 Ekim'de meydana gelen 6,9 büyüklüğündeki depremde yıkılan Rıza Bey Apartmanı enkazından 91 saat sonra çıkarılan 3 yaşındaki Ayda Gezgin, tedavi gördüğü Ege Üniversitesi Hastanesi'nden önceki gün taburcu edildi. Hastaneden babasının kucağında ayrılan Ayda'nın çıplak ayaklı fotoğrafları sosyal medyada eleştirildi. Baba ve kızının fotoğrafını birçok kişi, "Ambulansa bindirirken birbirini ezenler", "Çok ağladım diyenler", "Reklamcı köfteciler nerede" notuyla paylaştı.

"AYAKLARI YARA İÇİNDEYKEN ÇORAP GİYDİRMEZDİM"

Milliyet'ten Çiğdem Yılmaz'a konuşan baba Uğur Gezgin ise taburcu edilme anını gösteren o fotoğraflara yapılan bazı yorumlara tepki gösterdi: "Bırakın acımızı yaşayalım. O hastaneye girdiğimde de tektim, kızım taburcu olup çıktığımda da. O gün o hastaneye girdiğimde yanımda olan dostlarım taburcu olduğunda da yanımdaydı. Kapının önünde bizi bekliyorlardı. Hastaneden çıkıp arabaya yürüdüğümüz mesafede kısa bir mesafeydi. Evet Ayda’nın ayaklarında çorap yoktu. Ayakları yara içindeyken çorap giydiremezdim. Kızım 5 gün enkaz altında kaldı. Günlerce banyo yapmadı. Eve getirip banyosunu yaptırdım, ayaklarını kremledim. Kızıma ilk defa bakmıyorum, bu çocuğu ben büyüttüm."