İçişleri Bakanı Soylu, Anayasa Mahkemesi’nin “Karayollarında toplantı ve gösteri düzenlenemez” kararını iptal etmesine tepki göstererek AYM Başkanı’na “İşe bisikletle git gel bakalım” diye çağrı yapmıştı. AYM Üyesi Engin Yıldırım, Süleyman Soylu'ya bisiklet kullandığı bir fotoğrafı paylaşarak yanıt verdi.

İçişleri Bakanı Soylu, Anayasa Mahkemesi’nin “Karayollarında toplantı ve gösteri düzenlenemez” kararını iptal etmesine tepki göstererek AYM Başkanı’na “İşe bisikletle git gel bakalım” diye çağrı yapmıştı. AYM Üyesi Engin Yıldırım, Süleyman Soylu'ya bisiklet kullandığı bir fotoğrafı paylaşarak yanıt verdi. https://twitter.com/EnginYl/status/1305794650909933570?s=20

NE OLMUŞTU?

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Ankara’nın Kızılcahamam ilçesinde Toplumsal Olaylarda Müzakere Kursu Açılış Töreni’ne katıldı. Bakan Süleyman Soylu, Anayasa Mahkemesi Başkanı Zühtü Arslan’ı da sert sözlerle eleştirdi. Geçtiğimiz günlerde Anayasa Mahkemesi’nin “karayollarında toplantı ve gösteri düzenlenemez” kararını iptal etmesini konu edinen Süleyman Soylu, Arslan’a “Anayasa Mahkemesi karar veriyor. FETÖ’cüler girsin, PKK’lılar girsin ne olacak. Anayasa Mahkemesi Başkanı’na buradan söylüyorum. Madem özgür bir ülkeyiz, ana caddelerde, sokaklarda özgürce yürüyüş hakkının ortadan kaldırılmasını onayladınız. Polis koruması almana gerek yok. Bisikletinle işe git gel bakalım. Anayasa Mahkemesi Başkanı’na söylüyorum kendi arabamla tek başına gitmeye ben varım sen var mısın?” sözleriyle yüklenmişti.