AYM Genel Kurulu, HDP'li Güven ile Farisoğulları'nın milletvekilliğinin düşmesinin iptali istemiyle yapılan başvuruları oy birliğiyle reddetti.

HDP Batman Milletvekili Necdet İpekyüz ile Diyarbakır Milletvekili Hişyar Özsoy'un, Anayasa Mahkemesi'ne (AYM) HDP'li Leyla Güven ile Musa Farisoğulları'nın milletvekilliğinin düşürülmesinin iptali istemiyle yaptığı başvuruda karar çıktı. Başvuruyu gündem toplantısında esastan görüşen AYM Genel Kurulu, Güven ve Farisoğulları'nın milletvekilliğinin düşürülmesinin iptaline karar verilmesi talebiyle yapılan başvuruları oy birliğiyle reddetti.

VEKİLLİKLERİ DÜŞÜRÜLMÜŞ, ARDINDAN TUTUKLANMIŞLARDI

TBMM Genel Kurul’nda 4 Haziran tarihinde, CHP İstanbul Milletvekili Enis Berberoğlu’nun parlamento üyeliği, hakkında kesinleşen yargı kararının yaklaşık 2 yıl sonra okunmasının ardından sona ermişti. Berberoğlu ile birlikte HDP’li Leyla Güven ve Musa Farisoğulları hakkında da kesinleşen yargı kararları okunarak vekillikleri düşürülmüştü. Güven, Farisoğulları ve Berberboğlu, milletvekillerinin düşürülmesinin ardından gözaltına alınarak tutuklanmıştı. Berberoğlu ve Güven tahliye edilirken, Farisoğulları'nın tutukluluğu hala devam ediyor.