Ayvalık Belediye Başkanı Mesut Ergin ilçede dün yaşanan fırtına nedeniyle 56 özel, 10 gezi teknesi, 14 profesyonel balıkçı ruhsatlı teknenin tamamen zarar gördüğünü açıkladı. Teknelerdeki zarar 50 milyon lirayı buluyor.

Ayvalık Belediye Başkanı Ergin, düzenlediği basın toplantısında, hızı 80 kilometreye kadar çıkan fırtınanın Ayvalık'ta büyük hasara neden olduğunu, çok sayıda teknenin parçalanarak, battığını söyledi. Can kaybı yaşanmamasının tek teselli olduğunu belirten Ergin, "Dünkü afette tüm birikimlerini kaybeden vatandaşlarımız oldu. Belediyemiz kentte yaşanan her türlü olumsuzluğa yetişmek için kısa sürede 'hızır ekip' oluşturdu. Çağrı merkezi ve 'whatsapp' hattı üzerinden yardım çağrısı alan ekipler, her yardım çağrısına ulaşmaya çalıştı” dedi.

TEKNELER BATTI, AĞAÇLAR SÖKÜLDÜ

Ergin, fırtınan neden olduğu zararı şu sözlerle anlattı: “Fırtına nedeniyle 56 özel, 10 gezi teknesi, 14 profesyonel balıkçı ruhsatlı balık teknesi tamamen zarar gördü. Teknelerde yaklaşık 50 milyon liralık maddi hasar oldu. Ana arterlerde 50 ağaç kökünden sökülerek, yıkıldı. Altınova Kum Ada mevkiinde ana kara ile adayı bağlayan 300 metre uzunluğundaki köprü ciddi hasar gördü. Beş vatandaşın ev ve çatılarında hasar meydana geldi.”

BALIKÇI BARINAĞI YAPILACAK

Son yıllarda sıklıkla yaşanan afetlerin ticari ve amatör balıkçı teknelerine büyük zarar verdiğine dikkati çeken Ergin, yaşanan felaketin Ayvalık'ta yıllardır balıkçı barınağına duyulan ihtiyacı bir kez daha gösterdiğini dile getirdi. “Bu konuda kimse kılını bile kıpırdatmamış. Yaşananların son bulması amacıyla balıkçı barınağı ile ilgili acil olarak girişimlerde bulunduk. Balıkçı barınağının yapılması elzemdir” diyen Ergin, başvurularına onay verilmesi durumunda barınağı imar planlarına işleyip, kendi olanaklarıyla balıkçı barınağını yapmaya talip olduklarını söyledi.