Demokrasi ve Atılım Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, sokağa çıkma yasağı kararından belediyelerin son anda haberdar olmasının yanlış olduğunu söyledi. Babacan, "Türkiye dar bir kadroya, tek bir karar merciine sığdırılamayacak kadar büyük bir ülkedir" dedi.

Demokrasi ve Atılım Partisi  (DEVA) Genel Başkanı Ali Babacan, önceki gece alınan sokağa çıkma yasağı kararı ile ilgili değerlendirmelerde bulundu. Sosyal medya hesabından açıklamalarda bulunan Babacan, karardan belediyelerin son anda haberdar olmasını eleştirdi.

"TÜRKİYE TEK BİR MERCİİNE SIĞDIRILAMAYACAK KADAR BÜYÜK BİR ÜLKEDİR"

Sokağa çıkma yasağı kararında şeffaf bir süreç iletilmesi gerektiğini belirten Babacan, iktidarı şu sözlerle hedef aldı: "31 ilimizde uygulanan sokağa çıkma yasağı dün gece Türkiye’nin gündemine düşmüş, özellikle şehir merkezlerinde büyük bir kargaşa oluşmuş, evlerinde olması gereken halkımız sokaklara dökülmüştür. Böylesine geniş kesimleri ilgilendiren kararların şeffaf bir süreç işletilerek ve toplumsal mutabakat arayışıyla oluşturulması gerekir. Alınan kararlardan belediyelerin ve ilgili pek çok kurumun dahi son anda haberi olmuş, gerekli tedbirler alınamamıştır. Dün gece yaşananlar, şeffaflık ve istişare ilkelerine uyulmadığı zaman nasıl bir sonuçla karşılaşacağımızı bir kez daha gözler önüne sermiştir. Daha önce de defalarca söylediğimiz gibi, Türkiye dar bir kadroya, tek bir karar merciine sığdırılamayacak kadar büyük bir ülkedir.^"