Bağcılar’da Covid-19 salgını nedeniyle 4 binanın karantina altına alındığı açıklandı. Kaymakamlık, "4 binada ikamet eden vatandaşlarımızda yapılan Covit-19 testlerinin pozitif çıkması nedeniyle, bu binalarda karantina tedbiri uygulanmasına karar verilmiştir."

İstanbul’un Bağcılar ilçesinde koronavirüs (Covid-19) salgını nedeniyle 4 binanın karantina altına alındığı aktarıldı. Bağcılar Kaymakamlığı da karantina kararına ilişkin açıklamada bulundu.

"BİNADA YAŞAYANLARIN TESTLERİ POZİTİF ÇIKTI"

Bağcılar Kaymakamlığı tarafından yapılan açıklamada, şu ifadelere yer verildi: "4 Nisan'da toplanan İlçe Hıfzıssıhha Kurulumuz tarafından yapılan değerlendirmelerde; ilçemiz Merkez, Çınar, Kirazlı ve Kazım Karabekir mahallelerindeki 4 binada ikamet eden vatandaşlarımızda yapılan Covit-19 testlerinin pozitif çıkması nedeniyle, bu binalarda Umumi Hıfzıssıhha Kanunu hükümleri uyarınca karantina tedbiri uygulanmasına karar verilmiştir." Bağcılar Merkez Mahallesi'nde bulunan 4 katlı bir binanın giriş çıkışları da polisler tarafından şerit ile kapatıldı. Dairelerde yaşayan vatandaşların ihtiyaçlarının ise gönüller tarafından karşılanmaya başlandığı belirtildi. Mahalle sakinleri ise tedirgin olduklarını ifade ederek, binanın her dairesinde bir vaka olduğunu belirtti.