MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, seçimlerin Malazgirt Meydan Muharebesi'nin yıl dönümü olan 26 Ağustos 2018'de yapılmasını önerdi. AKP "yetkili organlarda değerlendirilir" açıklaması yaparken, CHP "Hodri meydan" dedi.

[mks_dropcap style="letter" size="52" bg_color="#ffffff" txt_color="#000000"]M[/mks_dropcap]HP Genel Başkanı Devlet Bahçeli mevcut şartlar altında Türkiye'nin genel ve cumhurbaşkanlığı seçimleri için 3 Kasım 2019'u beklemesinin mümkün olmadığını söyledi.

AKP ÇAĞRIYA HEMEN YANIT VERDİ

Başbakan Yardımcısı ve Hükûmet Sözcüsü Bekir Bozdağ, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin erken seçim çağrısına ilişkin ”Bahçeli’nin çağrısı yetkili organlarda değerlendirilir” ifadelerini kullandı.

CHP: HODRİ MEYDAN

CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan MHP lideri Devlet Bahçeli'nin erken seçim açıklaması için "Hodri meydan, biz her zaman hazırız" dedi.

KILIÇDAROĞLU: BUNLAR ARTIK DEVLETİ YÖNETEMİYOR

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Seçim diyorlar ya olacak inşallah ve bunları göndereceğiz. Vatandaş gönderecek, bıktık artık. Artık bunlar devleti yönetemiyorlar" dedi.

ERDOĞAN: BAHÇELİ İLE YARIN GÖRÜŞECEĞİZ

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, "MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile yarın görüşeceğiz" açıklaması yaptı.

[mks_button size="large" title="İYİ Parti olası erken seçimlere katılabilir mi?" style="squared" url="https://v2.dokuz8haber.haberakademisi.org/gundem/iyi-parti-olasi-erken-secimlere-katilabilir-mi/" target="_blank" bg_color="#1e73be" txt_color="#FFFFFF" icon="" icon_type="" nofollow="0"]

İYİ PARTİ: BİZ HAZIRIZ

İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Lütfü Türkkan, “Erken seçim senaryosu bugüne kadar AKP dışından gelişti. Nitekim erken seçimi de iktidarın küçük ortağı açıkladı. Erken seçim bu iktidarının hezimetinin daha erken olmasının önünü açacaktır. Türk milletinin mevcut iktidardan kurtulmasını sağlayacaktır. Milletimize hayırlı olsun, İYİ Parti olarak bizi de mutlu etmiştir” dedi. Türkkan, partisinin seçime katılmasıyla ilgili soruya da, “Seçime katılmamızla ilgili hiçbir sıkıntı yok. Biz hazırız” yanıtını verdi. HDP: OHAL VARKEN DEMOKRATİK BİR SEÇİM NASIL YAPILACAK? HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan partisinin grup toplantısında MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin 'erken seçim' çağrısına ilişkin konuştu. PERİNÇEK: MHP ZOR DURUMDA, ERDOĞAN KAZANAMAYACAK Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, MHP'nin zor durumda olduğunu söyleyerek, "Bahçeli'nin belirlediği tarihte seçimlerin olması, hukuki şartlar nedeniyle o kadar kolay gözükmüyor" dedi.

PİYASA OLUMSUZ TEPKİ VERDİ

Erken seçim çağrısına piyasa olumsuz tepki verdi. Güne 4.08TL düzeylerinden başlayan dolar, Bahçeli'nin erken seçim açıklamasının ardından 4.12 TL'ye kadar yükseldi. Şu an 4.11TL'den işlem görüyor. Avro ise 5.11TL'ye kadar yükselmesinin ardından gevşeyerek 5.10 TL'ye indi.

TÜSİAD'TAN ERKEN SEÇİM TEPKİSİ

TÜSİAD Genel Başkanı Erol Bilecik, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin erken seçim çağrısına tepki gösterdi.

MHP: CUMHURBAŞKANI YA DA BAŞBAKAN'LA GÖRÜŞMEDİK

MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın, erken seçim konusunun partisinin başkanlık divanında karar bağlandığını söyledi. Yalçın, "Cumhurbaşkanı ya da başbakan ile görüşülmedi" dedi.

 

BAHÇELİ 16 YIL ÖNCE DE ERKEN SEÇİM İSTEMİŞ, PİŞMAN OLMUŞTU

MHP lideri Devlet Bahçeli, 16 yıl önce 3 Kasım 2002'de ortağı olduğu MHP, DSP ve ANAP koalisyonunu da seçime zorlamıştı. Ancak erken seçimlerin ardından Meclis'te bulunan hiç bir parti parlamentoya girmeyi başaramamıştı. İktidarı yeni kurulan AKP almış, ana muhalefet CHP olmuştu.