Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, günlük açıklanan Covid-19 hasta sayılarına pozitif çıkan ancak semptom göstermeyenlerin dahil edilmediğini söylemesinin ardından gelen eleştirilere yanıt verdi.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, koronavirüs (Covid-19) testi pozitif çıkan herkesin "hasta" olarak tanımlanmadığını söylemesi üzerine başlayan tartışmaya ilişkin yeni bir açıklama yaptı.

"MESULİYETİ OLMAYAN BAZI KİŞİLERİN TENKİTLERİ..."

Bakan Koca, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, "Bilelim ki, salgınla mücadele sürecinde, devletimiz, HALKININ SAĞLIĞI KADAR, ULUSAL ÇIKARLARINI DA korumaktadır. Çünkü salgın hayatın bütün alanlarını etkilemektedir. Mesuliyeti olmayan bazı kişilerin tenkitleri, fotoğrafın bir noktasına mercekle bakıp, leke aramaktan farksızdır" ifadelerini kullandı. https://twitter.com/drfahrettinkoca/status/1311638305981771776

NE OLMUŞTU?

Bakan Koca, Koronavirüs Bilim Kurulu toplantısının ardından yaptığı açıklamada, her vakanın hasta olarak sayılmadığını, testi pozitif çıktığı halde hiçbir semptom göstermeyenlerin sayılmadığını ve bu kişilerin büyük çoğunluğu oluşturduğunu ifade etmişti. Birçok kesimden tepki çeken açıklamaya ilişkin Türk Tabipleri Birliği de, "6 aydır bunu söylüyorduk. Süreci şeffaf yürütmediniz. Gerçekleri gizlediniz. Salgının yayılmasına engel olmadınız" değerlendirmesinde bulunmuştu.