Bakan Varank Diyarbakır'da katıldığı toplantıda HDP'ye yönelik yapılan "Kobane" gözaltılarına ilişkin konuştu. operasyonun neden 6 yıl sonra yapıldığına dair konuşan Varank, "Unutacağımızı mı sandınız" dedi.

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, HDP'ye yönelik yapılan Kobane eylemleri operasyonuna ilişkin, “Şimdi birtakım kişiler çıkıp, 6 yıl sonra mı bu işlemler yapılıyor diye yaygara çıkarmaya çalışıyor. Yapılan uygulama adli mercilerin takdiri” açıklamasını yaptı. 2014'teki Kobani eylemleriyle ilgili yürütülen soruşturma kapsamında aralarında HDP'li eski milletvekilleri, belediye başkanları ve MYK üyelerinin yer aldığı 82 isim hakkında gözaltı kararı çıkarıldı.

"BUGÜN GÜNDEM BİRAZ SICAK"

T24'ün haberine göre Bakan Varank, Diyarbakır'da Sanayi Mektebi'nin açılışı amacıyla düzenlenen törende yaptığı konuşmada, bugün gündemin "biraz sıcak" olduğunu belirterek, "Kobani olaylarını bahane ederek, şehirleri talan edenler hakkında yürütülen bir soruşturma neticesinde adli işlemler yapıldığını" söyledi. "Şimdi birtakım kişiler çıkıp, 6 yıl sonra mı bu işlemler yapılıyor diye yaygara çıkarmaya çalışıyor." diyen Varank, yapılan uygulamanın "adli mercilerin takdiri" olduğunu bildirdi.

"UNUTACAĞIMIZI SANIYORLARSA YANILIYORLAR"

Varank, "Şunu açıkça söylemek istiyorum. Günlerce şehirlerimizi yakıp yıkan, kamu binalarımızı talan eden, Yasin Börü başta olmak üzere birçok sivilimizin canına kasteden bu olayları, bu işin sorumlularını unutacağımızı sanıyorlarsa, büyük yanılgı içindeler. Türkiye'yi terör iklimiyle dize getirme planlarının ilk aşaması olan 6-8 Ekim olaylarını, bu ihaneti biz asla unutmayız. Hamdolsun, büyük bir mücadele sergileyerek, bize kurulan tüm tuzakları tersine çevirdik." ifadelerini kullandı.