İzmir’de bulunan Bakırçay Üniversitesi'nin 27 Haziran 2020 tarihinde yayınladığı öğretim üyesi ilanı açıklamasında aranılan özellikler kişiye özel ilan iddialarını güçlendirdi.

İzmir’de bulunan ve 15 Temmuz Darbe Girişimi’nden sonra 667 sayılı KHK ile kapatılan Gediz Üniversitesi’nin yerine kurulan Bakırçay Üniversitesi, 27 Haziran 2020 tarihinde yayınladığı öğretim üyesi ilanı açıklamasında aradığı özellikler kişiye özel ilan iddialarını güçlendirdi. BirGün'den Berkay Sağol'un haberine göre, Gediz Üniversitesi’nin yerine kurulan Bakırçay Üniversitesi, Tıp Fakültesi Cerrahi Tıp Bilimleri Bölümü Ortopedi Ve Travmatoloji Anabilim Dalı Bölümüne Dr. Öğr. Üyesi kadrosu için ilan açtı. İlanda “İnterspinöz telleme yöntemi ve radiyus fraktürlerinde eksternal fiksasyon üzerine çalışmalara sahip olmak” şartı arandı.

"DENEYİM VE LİYAKAT ESAS ALINMALI"

Yeni kurulacak olan ortopedi bölümüne alınacak olan ilk akademisyen için, böyle özel bir alanda çalışma yapma şartı konulması dikkat çeken nokta oldu. İzmir Tabip Odası Yönetim Kurulu Üyesi ve ortopedi uzmanı Op. Dr. Fatih Sürenkök, “Yeni kurulan bölümlerde ilan açılırken deneyim ve liyakat esas alınmalı. Bölüm kurulurken alınacak olan ilk akademisyen için bu kadar spesifik bir alanda çalışma yapan kişi olmamalı. Bu tip ilanlar maalesef bilime hizmet etmiyor. Bunları sık sık yaşıyoruz. Daha öncede Katip Çelebi Üniversitesi ve Sağlık Bilimleri Üniversitesi’nde yaşadık. Bölüme alınacak olan ilk akademisyen için farklı şartlar aranmalıdır. Daha fazla bilimsel çalışması olan, uluslararası alanda daha fazla çalışması yayınlanmış olan kişiler olabilir. Eğer bir enstitü değilseniz ya da özel olarak o alanda çalışma yapan bir hastane değilseniz bu tip spesifik bir ilan vermeniz kişiye özel ilan düşüncelerini güçlendirir” diye konuştu.