Geçtiğimiz günlerde İçişleri Bakanı Süleyman Soylu tarafından hedef gösterilen ve saldırıya uğrayan TİP Milletvekili Barış Atay, Kadıköy Yoğurtçu Parkı'nda düzenlediği basın açıklamasında, "Süleyman Soylu bir İçişleri Bakanı değil çete lideridir" dedi.

TİP Milletvekili Barış Atay, kendisini hedef gösteren İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'ya, "O bir bakan değil çete lideri ve demokratik kesimleri sindirmek için kullanılan bir aparat" dedi.

"BAKAN DEĞİL ÇETE LİDERİ"

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu tarafından hedef gösterilen ve saldırıya uğrayan TİP Milletvekili Barış Atay, Kadıköy Yoğurtçu Parkı'nda basın açıklaması düzenledi. Pandemi nedeniyle açık havada düzenlenen açıklamada konuşan Atay, "İktidar ya da iktidara yakın olan gruplar, şu halimizden utanacağımızı zannediyor. Ancak bu bizim için gurur verici bir şey. Çünkü bu ülkede yaşayan herhangi bir devrimci için yapabilecekleri tek şey karanlık bir sokakta beş kişiyle saldırmaktır. Ama gördüğünüz gibi sapa sağlam çıkıyoruz. Süleyman Soylu bir bakan değildir. Soylu 18 yılda AKP'nin bu ülkeye yerleştirdiği mafya sisteminin çete lideridir. Kullanışlı bir aparattır. Kürtlere, Alevilere, sosyalistlere düşman, demokratik kesimleri tasfiye etmek için kullanılan bir aparattır. Bu insanlardan cesaret alan, arkasına bakanını, üniformasını ve devletin çeşitli kurumlarını alarak bu ülkenin kadınlarına saldıranları teşhir ettiğimizde, onlara karşı mücadele yürüttüğümüzde başımıza gelen budur. Ama bu bizi asla yıldırmaz" dedi.

BİZ İPEK ER'İN SOYLU MUSA ORHAN'IN TARAFINDA

Yapılan saldırıların kendisini mücadeleden geri tutmayacağını belirten Atay, "Bugün taraflar net Biz İpek Er'in tarafındayız, Süleyman Soylu Musa Orhan'ın tarafında. Bu durum bizim nefes aldığımız her saniye kendimizle gurur duymamız için yeterli bir sebep. Biliyorum ki Soylu gidecek, Soylu gibiler gidecek. Bu kötü günler geçecek. Bu örnekler ise Kılıçdaroğlu, Ahmet Türk ve benim saldırıya uğramam gibi örnekler de bir gün bir anı olarak kalacak" diye konuştu.

BAŞ: PİYONLA YETİNMEYİZ KELİ VE ŞAHI İNDİRECEĞİZ

Atay'ın ardından söz alan TİP Genel Başkanı Erkan baş ise, "Kaybettiklerinin yok olmaya sürüklendiklerinin farkındalar. Bunun için baskıyı artırıp bizi sindirmeye çalışıyorlar. Sadece Barış'ı ve halkın temsilcilerini susturmaya çalışmıyorlar. Bir bütün olarak halkı susturmaya çalışıyorlar. İşte tam da böyle zamanlarda dayanışmayı yükseltmek zorundayız. Bunlar siyaseti satranç tahtası sanıyorlar ya. Dün gece bir piyondan vazgeçtiler. Biz de onlara piyonla kurtulamazsınız diyoruz. Önce keli, pardon fili, sonra şahı oradan indireceğiz. Öyle piyon fedasıyla olmaz bu iş" dedi.

ALİ ŞEKER: İÇİŞLERİ BAKANI İSTİFA ETMELİDİR

Baş'ın ardından söz alan CHP Milletvekili Ali Şeker, "Türkiye'de hukuk devletinin yerini çete devleti almak istiyor ve bununla mücadele etmesi gerekenle çetelerle kol kola milletvekili darp ediyor. Bu utancı sonlandırmanın yolu İçişleri Bakanı Soylu'nun istifa etmesidir. Bu ülkenin barışına ve kardeşliğine en büyük tehdittir kendisi" şeklinde konuştu.