Baro Başkanları'nın Ankara'ya alınmamasını protesto etmek için Adana Adliyesi önünde oturma eylemi yaptı.

AKP Genel Başkanı Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın talimatıyla baroların seçim sistemi ve faaliyetlerine ilişkin Meclis’e getirilmesi planlanan yasa değişikliği teklifine karşı 41’den fazla kentin baro başkanı Ankara’ya yürüdü. Baro Başkanları'nın Ankara'ya alınmamasını protesto etmek için Adana Adliyesi önünde oturma eylemi yaptı. Oturma eylemine görüntülü arama ile bağlanan Adana Baro Başkanı Veli Küçük, “Bu tablo hak ve özgürlükler bakımından ülkenin hangi noktada olduğunu gösteren bir tablo” dedi.

“HAK, HUKUK, ADALET KAVRAMLARINI SAVUNMAYA DEVAM EDECEĞİZ”

Anayasaya aykırı bir şekilde engellendiklerini ifade eden Küçük, “Talep ettiğimiz hukuk devleti ilkesinin tam tersine polis devleti uygulamaları ile dayatma ile karşı karşıyayız. Ama bizler hukukçular, barolar yurttaşını, halkını seven duyarlılık sahibi insanlar olarak yurttaşımıza, hak, hukuk, adalet kavramlarına sahip çıkmaya devam edeceğiz” dedi.

“AVUKATLAR VE BAROLAR SUSARSA, HALKIN NEFESİ KESİLİR”

Adiye önünde yapılan basın açıklamasını okuyan Adana Barosu Sayman Yönetim Kurulu Üyesi Av. İlknur Önal, 56 baro başkanının ve çok sayıda baro yönetim kurulu üyesinin barışçıl şekilde gerçekleştirdikleri eylemin engellenmesinin, Türkiye Cumhuriyeti Anayasası ve Türkiye'nin tarafı olduğu uluslararası sözleşmelerle korunan seyahat, gösteri ve toplantı yürüyüşü hakkının açık ihlali olduğunu ifade etti.

"BARO BAŞKANLARINA YAPILAN YURTTAŞLARA GÖZDAĞIDIR"

Ordu Baro Başkanı'nın gözaltına alınmak istenmesi, Gaziantep ve İzmir Baro Başkanlarının darp edilmelerinin esasen yurttaşlara verilmek istenen bir gözdağı olduğunu dile getiren Önal, "Bu saldırılar ülkemizin demokratik ve insan haklarına dayalı bir Cumhuriyet olarak kalması ve yurttaşların haklarının korunması için devam ettirdiğimiz mücadelemize asla zarar veremeyecektir. Halkın adil yargılanma hakkının, hak arama özgürlüğünün ve savunma hakkının temsilcisi ve güvencesi olan biz Avukatlar ve Barolar susarsa, halkın nefesi kesilir" dedi.