Edirne Cezaevi’nde tutuklu bulunan HDP’nin eski Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın eşi Başak Demirtaş, koronavirüs gerekçe gösterilerek görüşlerin engellenmesine tepki gösterdi. Demirtaş, “Corona tedbiri olarak açık görüş kaldırıldı, tamam. Peki ama kapalı görüşleri neden engelliyorsunuz?” dedi.

Başak Demirtaş, Twitter hesabından cezaevinde görüşlerin kaldırılmasına tepki gösterdi.  “Güç koşullarda çalışmak zorunda olan işçilere, kamu emekçilerine, özel sektör çalışanlarına, uçaklarda yan yana oturanlara, iktidarın etkinliklerine, mitinglerine katılanlara corona bulaşmıyor” diyen Başak Demirtaş, “Ama arada çift cam, iki tarafta da demir parmaklıklarla yapılan kapalı cezaevi görüşlerinde, maske ve siperlik taktığınız halde sevdiklerinize corona bulaşıyor (!) Bu yüzden görüşler ayda sadece bir defa yapıldı” ifadelerini kullandı. Başak Demirtaş Adalet Bakanlığı ve Adalet bakanı Abdülhamit Gül’ü etiketlediği tweetlerine şöyle devam etti:

"HAKKIMIZI NEDEN GASP EDİYORSUNUZ?"

“Hele ki iki çocuk babalarıyla kapalı görüş yaptı mı anında corona bulaşıyor (!) Tam da bu nedenle, kızlarımız Delal ile Dılda'nın, babalarıyla birlikte görüşmelerine izin verilmedi. Corona tedbiri olarak açık görüş kaldırıldı, tamam. Peki ama kapalı görüşleri neden engelliyorsunuz? Hadi engellediniz, onun yerine neden telefonda görüş hakkı vermiyorsunuz? Görüntülü görüşme dediniz, ne oldu? Hakkımızı neden gasp ediyorsunuz?” Demirtaş bakanlığa “Hepsinden önemlisi, madem corona riski var, haksız yere cezaevinde olan siyasetçileri, gazetecileri, hayatları tehlikede olan insanları neden serbest bırakmıyorsunuz?” sorusunu sordu.