Batman Barosu Avukat Sedat Özevin İnsan Hakları Merkezi’nden yapılan açıklamada, M Tipi Cezaevi’nde infaz düzenlemesine karşı başlatılan isyan sonrası tutukluların darp edildiği ve bu konuda rapor hazırlandığı belirtildi.

Batman Barosu, M Tipi Cezaevi’nde geçtiğimiz hafta başlatılan isyan sonrası Diyarbakır T Tipi Cezaevi’ne sevk edilen tutuklulara ilişkin hazırlayacakları rapora dair yazılı açıklama yaptı.

"DARP İZLERİ GÖZLEMLENMİŞTİR"

Avukat Sedat Özevin İnsan Hakları Merkezi’nden yapılan yazılı açıklamada, ziyaret edilen tutuklulardan alınan talep ve görüşlerin cezaevi müdürlüğüne iletildiği kaydetti. Açıklamada, şu ifadelere yer verildi: “Şimdilik acilen giderilmesi gereken ihtiyaçlarının kıyafet ve şahsi eşyalarının Batman Cezaevi'nden kendilerine gönderilmesi olduğu tespit edilmiştir. Bu konu hakkında Batman Cezaevi idaresi ile ayrıca görüşme yapılacaktır. Ayrıca olaylara müdahale ve nakil sırasında tutuklu ve hükümlülerin darp edildiklerine yönelik yoğun şikayet olduğu anlaşılmış ve bir kısmında darp izleri gözlemlenmiştir. Daha sonra konu ile ilgili açıklayıcı rapor sunulacaktır."

BAŞSAVCILIK 'DARP YOK' DEMİŞTİ

İsyanın olduğu gece Batman Cumhuriyet Başsavcılığı’nca yapılan açıklamada, olayların kontrol altına alındığı ve herhangi bir can kaybı ve yaralanmanın olmadığına yönelik açıklama yapılmıştı. Sevklerin yapılmasının ardından Med Tutuklu ve Hükümlü Aileleri Hukuki ve Dayanışma Dernekleri Federasyonu (MED TUHAD-FED) ve Özgürlük için Hukukçular Derneği (ÖHD) tarafından yapılan açıklamalarda tutukluların darp edildiği kaydedilmişti.