Batman’da Belediye Meclis kararıyla alınan, belediye’ye ait ‘logo’ değiştirme kararını, Batman Valiliği ‘kamu yararı görülmediği’ gerekçesiyle reddetti.

Batman Belediyesi’nin kayyum döneminde değiştirilen logosu yeni yönetim tarafından meclis kararıyla yeniden değiştirilmesi ve eski logonun kullanılması için alınan karar valilik tarafından reddedildi.

EŞ BAŞKANLAR VE MECLİS TEPKİLİ

Batman Valiliğinin belediye meclisi tarafından alınan kararı reddetmesi tepki gösteren Batman Belediye Eş Başkanları Dr. Mehmet Demir ve Songül Korkmaz, “Batman Halkına hizmet için seçilmiş olduğumuz görevimizde halk adına seçilmişler olarak aldığımız kararlar merkezi hükümet atamasıyla görev alan valilik tarafından reddedilmektedir. Bizler tüm iyi niyetimizle halkımıza hizmet için çabalarken bu tarz bir dayatmanın halkımıza ve ülkemize yarar getireceğine inanmıyoruz” dediler.

‘KARARLILIĞIMIZ DEVAM EDECEKTİR’

Batman Valiliği ve tüm kurumlarıyla ortak çalışma noktasında seçimden öncede defalarca dile getirdiklerini aktaran Eş Başkanlar Dr. Demir ve Korkmaz, “Seçimden sonrada halkımıza hizmet etme kararlılığımız devam etmektedir. Bugünden sonra da tutumumuz batmanın tüm bileşenleri ile ortaklaşmak, ortak kararlaşmak ve bu kararlaşmaları hayata geçirmek olacaktır” diye konuştular.

‘KAYYUM HALKA DANIŞMADAN DEĞİŞTİRDİ’

Batman Belediyesinin yıllarca kullanmış olduğu logonun kayyum sürecinde halka danışmadan değiştirildiğinin altını çizen Eş Başkanlar Dr. Demir ve Korkmaz, şöyle dedi: Halkın isteği üzerine Batman Belediyesinin yıllarca kullanmış olduğu Logosunu tekrardan kullanmak için aldığımız kararını tanımayan Valiliğin iç işlerimize, halkın kararlarına karşı durması bizim için kabul edilemezdir. Yapılan Logo değişikliği değil, Kayyım öncesinde kullanılan logoyu tekrar kullanma kararıdır. Fakat Valilik makamı bugüne kadar aldığımız tüm kararları reddetmiş olduğu gibi bu kararımızı da reddetmiştir. 

‘VALİLİĞİN İÇİŞLERİMİZE MÜDAHALESİ DEMOKRASİ ADINA KABUL EDİLEMEZ’

Bir Logo değişimimize bile, onay vermeyen valiliğin iç işlerimize bu kadar müdahale etmesi halkımız ve Türkiye demokrasisi adına kabul edilebilir bir durum değildir. Bizler iç işleyişimiz gereği halkımızla aldığımız kararları hayata geçirmekle mükellefiz. Kamuoyu üzerinde tekrar çağrımızdır ki bu noktada tüm resmi kurumlarla ortaklaşmaya, iletişimde olmaya ve ortak karar oluşturmaya her zamanki gibi hazırız.