Erdoğan'ın 'normalleşme planı' açıklamasından sonra Türkiye'nin bir normalleşme haritası çıkarıldı. Önemli dini ve milli bayramlarda ise sokağa çıkma yasağı uygulanıyor. Ramazan Bayramı'nda da benzer bir yasağın uygulanabileceği belirtiliyor.

AKP MYK toplantısında, 23-24-25-26 Mayıs tarihlerinde sokağa çıkma yasağı uygulanabileceğinin değerlendirildiği belirtildi. Toplantıda ayrıca Türkiye’nin pandemide büyük başarı elde ettiği ve bu süreçte V modelinde olmayı hedeflediği dile getirildi.

"BİLİM KURULU DA O YÖNDE TAVSİYELERDE BULUNDU"

Hürriyet'ten Gizem Karakış'ın haberine göre; Bilim Kurulu’nun da aynı yönde tavsiyeleri dikkate alınarak 23-24-25-26 Mayıs tarihlerinde sokağa çıkma yasağının olabileceği değerlendiriliyor.

L, U, V MODELLERİ KONUŞULDU

Toplantıda ayrıca L, U, V değerleri göz önünde bulundurularak, Fransa, Hollanda gibi ülkelerin U, Almanya’nın ise V seviyesinde olduğu değerlendirilerek, Türkiye’nin pandemide büyük başarı elde ettiği ve bu süreçte V modelinde olmayı hedeflediği dile getirildi.

V MODELİ NEDİR?

Krizlerin ardından ekonomideki toparlanma modelleri harflerle ifade ediliyor. Peki V modeli nedir? V tipi toparlanma, bu modeller içinde en hızlı toplanmayı gösteriyor ve hızlı bir çöküşün ardından hızlı bir toparlanma anlamına geliyor. U tipi toparlanma ise iyileşme sürecinin daha yavaş ve kademeli olmasını içeriyor.