Gezi Direnişi sırasında polisin attığı gaz fişeği sonucu yaşamını yitiren Berkin Elvan’ın ölümüyle ilgili 19. duruşmaya bugün devam edilecek.

Gezi Direnişi sırasında polisin attığı gaz fişeği sonucu yaşamını yitiren Berkin Elvan’ın ölümüyle ilgili 19. duruşmaya Çağlayan’da bulunan İstanbul Adliyesi 17. Ağır Ceza Mahkemesi’nde saat 10.30’da devam edilecek. Gezi Direnişi sırasında polisin attığı gaz fişeği sonucu yaşamını yitiren Berkin Elvan’ın ölümüyle ilgili duruşma, savcının koronavirüse yakalanması nedeniyle 29 Ocak’a ertelenmişti.

"BİR KEZ DAHA BERKİN İÇİN ADALET TALEBİYLE..."

Berkin Elvan'ın ailesinin sosyal medya hesabından yapılan açıklamada "Davamıza Gezi Parkı davasında Ali İsmail Korkmaz’ın katilini mağdur sayan hâkim Mehmet Galip Perk atandı. Cuma günkü duruşma hâkim Perk’in davamızdaki ilk duruşması yapılacak. Bir kez daha Berkin için adalet talebiyle 29 Ocak saat 9.30’da Çağlayan Adliyesi önünde olacağız" denildi. https://twitter.com/Berkin_Elvan/status/1354836987887427586?s=20

DURUŞMAYA ÇAĞRI: "ÇAĞLAYAN ADLİYESİ'NDEYİZ"

Taksim Dayanışması, "Berkin için, düşleri ve gülüşleri ile geleceğimizi aydınlatacak tüm çocuklarımız için, bu ülkede yaşayan ve yaşayacak olan tüm yurttaşlar için adalet istiyoruz! 29 Ocak Cuma günü 09.30'da Çağlayan Adliyesi'ndeyiz" paylaşımında bulundu.

NE OLMUŞTU?

Berkin Elvan, Gezi Parkı protestoları sırasında, 16 Haziran 2013 tarihinde, polis tarafından atılan gaz kapsülünün başına isabet etmesi sonucu 269 gün komada kaldıktan sonra 11 Mart 2014 tarihinde hayatını kaybetmişti.