Berkin Elvan, ölümünün 7. yılında Feriköy'deki mezarı başında anıldı. Anne Gülsüm Elvan ve baba Sami Elvan, adalet taleplerini yineledi. Avukat Can Atalay ise, dava sürecine dikkat çekti ve "Aradan 8 yıl geçti, katillerin birisi dışında henüz yargılanmaya bile başlanılmadı" dedi. Gülsüm Elvan, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a seslenerek, "Bütün bu annelerin de çocukların da iki eli senin yakanda" dedi.

İstanbul Okmeydanı’nda Gezi Direnişi sırasında polisin hedef alarak attığı gaz fişeğinin başına isabet etmesi sonucu 269 gün komada kaldıktan sonra 15 yaşındayken yaşamını yitiren Berkin Elvan, ölümünün 7. yıl dönümünde mezarı başında anıldı. Elvan Ailesi'nin çağrısıyla Berkin'in Feriköy'de bulunan mezarı başında yapılan anmaya demokratik kitle örgütleri, HDP Milletvekilleri Musa Piroğlu ve Oya Ersoy, CHP Milletvekilli Ali Şeker, Taksim Dayanışması ve CHP yöneticileri ile çok sayıda yurttaş katıldı.

"2825 GÜNDE BERKİN'İN KATİLLERİ CEZALANDIRILMADI"

Aile tarafından yapılan açıklamada, "Berkin katledileli yedi yıl oldu. Katledildiğinde 14 yaşındaydı. Geçen 2825 günde Berkin'in katilleri cezalandırılmadı, adalet bir türlü sağlanmadı. Berkin’in yaşayamadığı çocukluğu bütün çocukların yaşaması için mücadele etmekten vazgeçmeyeceğiz. Özlemle oğul…" ifadelerine yer verildi.

SAMİ ELVAN: "ÇOCUKLARIMA DOKUNMAYIN"

Berkin'in ölümünün 7. yıl anmasına katılmak isteyenlere, mezarlık girişinde üst ve çanta araması yapıldı. Berkin'in babası Sami Elvan, duruma tepki gösterdi ve "Çocuklarıma dokunmayın" ifadelerini kullandı.

"KATİLİN CEZA ALMAMASI İÇİN HER ŞEY YAPILIYOR"

Avukat Can Atalay, anmada yaptığı konuşmada, dava sürecine dikkat çekerek, "Aradan 8 yıl geçti, katillerin birisi dışında henüz yargılanmaya bile başlanılmadı. O bir katilinde ceza almaması için her şey yapılıyor" diye konuştu.

"ASIL EMRİ VERENLER, BEYAZ ÇAY İÇEREK HAYATINI DEVAM ETTİRİYOR"

Anmanın ardından konuşan baba Sami Elvan, adalet talebini yineleyerek, "Asıl emri verenler, bir eli yağda bir eli balda ve beyaz çay içerek hayatını devam ettiriyor" ifadelerini kullandı.

GÜLSÜM ELVAN ERDOĞAN'A SESLENDİ

Anmada konuşan anne Gülsüm Elvan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a tepki gösterdi ve "Bütün bu annelerin de çocukların da iki eli senin yakanda" dedi. https://twitter.com/dokuz8haber/status/1369948045241122816