Lübnan'ın başkenti Beyrut'ta meydana gelen şiddetli patlama sonrası hayatını kaybedenlerin sayısı 100'e yükseldi ve yaklaşık 4 bin kişinin de yaralandığı kaydedildi. Meydana gelen patlamanın ardından Yüksek Savunma Konseyi, başkentte 2 hafta olağanüstü hal (OHAL) ilan etti.

Lübnan'ın başkentindeki Beyrut Limanı'nda patlayıcıların bulunduğu bir depoda büyük bir patlama meydana geldi. Patlamada 100 can kaybı, 4 bine yakın yaralı olduğu bildirildi. Yüksek Savunma Konseyi, başkentte 2 hafta olağanüstü hal (OHAL) kararı aldı.

"2 BİN 750 TON AMONYUM NİTRAT İNFİLAK ETTİ"

Lübnan’da Beyrut Limanı’nda patlayıcı maddelerin bulunduğu 12 numaralı depoda yangın çıktı. Yangının ardından patlayıcı ve havai fişeklerin alev almasıyla birlikte biri orta şiddette diğeri oldukça büyük iki patlama meydana geldi. Lübnan Cumhurbaşkanı Mişel Avn, Beyrut Limanı'ndaki patlamada 6 yıldır bir depoda tutulan 2 bin 750 ton amonyum nitratın infilak ettiğini belirtti. Avn, Cumhurbaşkanlığına ait Twitter hesabından yaptığı yazılı açıklamasında, herhangi bir güvenlik önlemi alınmadan 2 bin 750 ton amonyum nitratın 6 yıl boyunca bir depoda tutulmasının 'kabul edilemez' olduğunu ifade etti. Avn, patlamaya sebebiyet verenlerin ve tüm sorumluların en ağır bir şekilde cezalandırılacağı sözü verdi.