Trakya Üniversitesi'nde öğretim görevlisi Özer Özçelik, çevrimiçi ders sırasında herkesin bilgisayarı olmadığını söyleyen öğrenciye "Asgari koşulları sağlamak zorundasınız. Herkes üniversite mezunu olacak diye bir şey yok" yanıtını verdi. Özçelik'in yanıtı büyük tepki çekti.

Trakya Üniversitesi Teknik Bilimler Meslek Yüksek Okulunda Ortopedi ve Makine Bölüm Öğretim Görevlisi Özer Özçelik'in çevrimiçi ders sırasında bilgisayarı olmayan öğrenciye verdiği "Herkes üniversite mezunu olacak diye bir şey yok" yanıtını büyük tepki topladı.

"ASGARİ ŞARTLARI SAĞLAMAK ZORUNDASINIZ"

Öğrenci Sendikası tarafından paylaşılan görüntülere göre, bir hafta önceki çevrimiçi ders sırasında bir öğrenci, “Telefondan kent sistemler nasıl işaretlenecek?” sorusunu sorunca Özçelik'ten “Telefondan girme” cevabı aldı. Öğrencinin “Çoğu kişide bilgisayar yok, onu demek istiyorum hocam” demesi üzerine de Özçelik, “Asgari şartları sağlamak zorundasınız. Bilgisayarım yok, internetim yok bu sizin sorumluluğunuzda olan bir şey. Sınava ve derse girme gibi bir zorunluluğunuz yok. Telefonu olmayanlar ne yapacak? Sınav yapmayacak mı? Herkeste telefon olmak zorunda mı?” ifadelerini kullandı. Özelik, başka bir öğrencinin “Giremeyeceğiz o zaman sınava” sözlerinden sonra ise “Girmeyin arkadaşlar. Herkes üniversite mezunu olacak diye bir şey yok" diye konuştu. https://twitter.com/OgrenciSen_/status/1333404587018031110