Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Alpay Azap, AVM'lerin yeniden açılması konusunda, "Çok zorunda kalmazsam alışveriş merkezine gitmem" dedi.

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın geçen hafta kabine toplantısının ardından açıkladığı "normalleşme takvimi" adımları kapsamında pek çok AVM yeniden faaliyete geçti AVM'lerin açılma kararı erken bulunarak eleştirilirken, Fox TV'de İsmail Küçükkaya'nun sunduğu Çalar Saat programına katılan Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Alpay Azap, Küçükkaya’nın "Siz AVM'ye gider misiniz" sorusuna "Gitmem, çok zorunda kalmazsam gitmem" yanıtını verdi.

"AVM'DE VAKİT GEÇİRİLMEMELİ"

"AVM'ye gitmem gerekirse tedbirlere dikkat ederek giderim, işimi halledip ayrılırım" diyen Azap, salgın öncesindeki gibi topluca AVM'ye gidip vakit geçirmek gerektiğini de vurguladı. Azap ayrıca, "İkinci dalgada en çok korktuğumuz grup yaşlılarımız" ifadelerini kullandı.

BİLİM KURULU ÜYESİ EYÜBOĞLU DA ELEŞTİRMİŞTİ

AVM'lerin yeniden açılmasına olanak tanıyan 'normalleşme takvimi' Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Ayşegül Füsun Eyüboğlu da eleştirmişti. Prof. Dr. Eyüboğlu, geçtiğimiz hafta yaptığı açıklamada, "Bilim Kurulu öneriler veriyor, ama uygulayıcı biz değiliz. Keşke öncelik AVM’ler olmasaydı" ifadelerini kullanmıştı.