Bilim Kurulu, bugün video konferans yöntemiyle toplandı. Toplantıda, normalleşme sonrası artana vaka sayıları nedeniyle, maskesiz sokağa çıkmanın yasaklanması talebinin karara bağlanması ile vaka sayısındaki artışın nasıl engelleneceğinin masaya yatırılması bekleniyor.

Normalleşme süreci sonrası vaka sayıları artmaya devam ederken, Sağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu, saat 17.00'da video konferans yöntemiyle toplandı. Kritik toplantı sonrası Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, saat 19.00'da basın açıklaması yapacak. Toplantıda, 81 ilin tamamında maskesiz sokağa çıkmanın yasaklanması talebinin karara bağlanması ile vaka sayısındaki artışın ve bu artışın nasıl engelleneceğinin masaya yatırılması bekleniyor.

MASKE ZORUNLULUĞU TAVSİYESİ

Bilim Kurulu toplantısında yasakların tekrardan getirilip getirilmeyeceği de masaya yatırılacak. Yurttaşların sosyal mesafe ve maske kurallarına uymaması sonrası uzmanlar, 81 ilin tamamında maskesiz sokağa çıkmanın yasaklanması talebinde bulundu. Bilim Kurulu'nun bu tavsiyeyi de tartışıp karara bağlaması bekleniyor.