Bilim Kurulu üyesi Prof. Dr. Tevfik Özlü, "Artık Türkiye, salgında iniş dönemine girmek üzere veya girdi denebilir. Genel itibarıyla piki tamamlamış gibi duruyoruz" açıklamasında bulundu.

Koronavirüs Bilim Kurulu üyesi Prof. Dr. Tevfik Özlü, koronavirüs (Covid-19) salgınıyla ilgili son verileri değerlendirdi. Özlü, salgında iniş sürecinin başladığını, genel itibarıyla zirve noktaya ulaşıldığını belirtti.

"SALGINDA İNİŞ SÜRECİ BAŞLADI"

Göğüs Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Tevfik Özlü, NTV’de katıldığı programda, şu değerlendirmede bulundu: "Artık Türkiye, salgında iniş dönemine girmek üzere veya girdi denebilir. Tabii tek günlük veriyle değerlendirme yapmak yanıltıcı olabilir. Önümüzdeki günlerdeki trende de bakmak lazım. Ama genel itibarıyla piki tamamlamış gibi duruyoruz. 11 Nisan itibarıyla en yüksek vaka sayımızı (5138) gördük. En çok vaka görülen gün 11 Nisan’dı. Ondan sonra da bir durağanlaşma ardından da iniş göründü."

"UMARIM GEVŞEME OLMAZ"

Verilerin sevindirici olduğunu aktaran Prof. Dr. Özlü, sözlerini şöyle sürdürdü: "Bu sevindirici, Avrupa ülkelerinin trendi yakalamaları 12 hafta falan sürdü. Bizde 5-6 haftada bunu yakalamış görünüyoruz. Daha az hasarla, daha az kayıpla, daha kontrollü olarak salgını yönetiyoruz. Umarım bu gevşemeye neden olmaz. Çünkü bu tedbirlerde gevşeme olursa bu eğri tekrar yukarıya doğru devam da edebilir. Fevkalade tedbirli olmamız gerekiyor, salgın tamamen kontrol altına alınana kadar. Bugün veriler çok daha sevindirici çok daha umut verici."