Bilim Kurulu üyesi Prof. Dr. Mustafa Necmi İlhan, "Rakamlar 1500'e uzanır diye endişem var. 'Daha üzerine çıkmaz' diye de açık açık dua ediyorum" açıklamasını yaptı.

Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Mustafa Necmi İlhan, önümüzdeki günlerde bayram tatilinin de etkisiyle vaka sayılarının artmasından endişe ettiğini söyledi.

"VAKALAR ARTMASIN DİYE DUA EDİYORUM"

Bilim Kurulu üyesi Prof. Dr. Mustafa Necmi İlhan, son dönemde vaka artışı olan koronavirüs (Covid-19) salgının Türkiye'deki seyrini değerlendirdi. İlhan, "13 gündür bir artış eğilimi vardı. Son 7 gündür 950'nin üzerine çıktı, 1000 oldu. Gelecek hafta maalesef yine binlerin üzerinde seyreder. 4 gün tatil, önümüzdeki 10-15 gün için belirleyici olacak. Bu rakamlar 1500'e uzanır diye endişem var. 'Daha üzerine çıkmaz' diye de açık açık dua ediyorum"  dedi.

"ÖNÜMÜZDEKİ HAFTA BU KONUYU DAHA FAZLA KONUŞACAĞIZ"

CNN Türk canlı yayınında Uğur Önver'in sorularını yanıtlayan İlhan, Kurban Bayramı'nda bayramlaşma, kurban kesimi ve tatilde kurallara uyumun istenen düzeyde olmadığını belirtti. İlhan, "Gelecek hafta değil ama bir sonraki hafta bilim kurulları bu konuyu çok konuşmak zorunda kalacaklar. Hem Toplum Bilimleri Kurulu hem de koronavirüs Bilim Kurulu. Zaten şu anda konuşuyoruz, aramızda tartışıyoruz. Vatandaşlarımız bu kadar uyarıya rağmen neden kurallara uymaktan imtina ediyor, anlamaya çalışıyoruz. Anlamlandıramıyorum bir hekim olarak açıkçası. Çünkü çok açık ve net" şeklinde konuştu.