Bitlis'te helikopter düşmesi sonucu hayatını kaybeden 11 asker için Elazığ'da tören düzenlendi. Burada düzenlenen törenin ardından askerlerin naaşları, Ankara'ya uğurlandı. Ankara'da da askerler için devlet töreni düzenlendi.

Bingöl'den kalkan ve Bitlis'in Tatvan ilçesinde kaza kırıma uğrayan helikopterde 11 asker hayatını kaybetti, 2 asker de yaralandı. Hayatını kaybeden 11 askerin cenazesi, bugün görev yaptıkları Elazığ'a götürüldü. Burada düzenlenen törenin ardından askerlerin naaşları, Ankara'ya uğurlandı. Ankara'da düzenlenecek devlet töreninin ardından askerlerin naaşları, toprağa verilmek üzere memleketlerine uğurlanacak.

NAAŞLARI ELAZIĞ'DAN ANKARA'YA GÖNDERİLDİ

Askerler memleketlerinde toprağa verilmeden önce Ankara'da, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla düzenlenecek devlet töreni için Elazığ'dan Ankara'ya gönderildi. Elazığ Havalimanı'nda düzenlenen törene Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Ümit Dündar, İçişleri Bakan Yardımcısı İsmail Çataklı, Korgeneral Osman Erbaş'ın kuzeni olan MHP Kütahya Milletvekili Ahmet Erbaş, askerlerin yakınları ve arkadaşları katıldı.

ANKARA'DA DEVLET TÖRENİ DÜZENLENDİ

Ankara'ya getirilen askerler için Ahmet Hamdi Akseki Camisi'nde tören düzenlendi. Törene, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, TBMM Başkanı Mustafa Şentop, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, eski TBMM başkanları Binali Yıldırım ve Cemil Çiçek, Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler, kuvvet komutanları, siyasi parti genel başkanları ve temsilcileri, milletvekilleri katıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, burada konuşma yaptı. Erdoğan, "Ebediyete uğurladığımız şehitlerimizle son buluşmamızda temenni ediyorum ki Rabbim bizleri sevgili Habibimizin sancağı altında da buluştursun. Korgeneral Osman Erbaş komutanımız, komutanlığın ötesinde duruşuyla çok çok farklı mütevazi bir insandı. Yanındaki kardeşlerimle beraber çıktıkları yolculukta bu elim kaza ile emaneti sahibine teslim ettiler. Biz şehitlerimizin tezkiyesine muhtacız. Çünkü onlar bizim için yolculuktaydılar. Hepimiz için mukadder olan bir ölüm var. Şehadet bunların en yücesi. Rabbim bize de İnşallah bu makamı nasip eder" ifadelerini kullandı. Erdoğan'ın konuşmasının ardından Korgeneral Osman Erbaş, Yüzbaşı Salih Sarıoğlu, Albay Şentürk Aydınyer, Yüzbaşı Tayfun Kureş, Yüzbaşı Gökhan Uysal'ın cenazeleri toprağa verilmek üzere Ankara Cebeci Şehitliği'ne götürüldü. Kıdemli Üst Çavuş Ömer Umulu'nun cenazesi Kırıkkale'ye, Astsubay Kıdemli Üst Çavuş Nazmi Yılmaz ile Astsubay Kıdemli Başçavuş Mehmet Demir'in cenazeleri Maraş'a, Teknisyen Kıdemli Çavuş Şükrü Karadirek'in cenazesi Afyonkarahisar'a, Piyade Uzman Çavuş Hakan Gül'ün cenazesi Amasya'ya ve Piyade Uzman Çavuş Tolga Demirci'nin cenazesi ise Kayseri'ye gönderildi.

11 ASKERİN KİMLİĞİ BELLİ OLDU

Milli Savunma Bakanlığı Bitlis Tatvan'daki askeri helikopter kazasında hayatını kaybeden 11 askerin kimliğini açıkladı. Milli Savunma Bakanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre, Bitlis'in Tatvan ilçesinde kaza kırıma uğrayan helikopterde bulunan Korgeneral Osman Erbaş (Yozgat-Yerköy), Astsubay Üstçavuş Nazmi Yılmaz (Maraş-Afşin), Albay Şentürk Aydınyer (Kars), Yüzbaşı Salih Sarıoğlu (Samsun-Bafra), Astsubay Kıdemli Başçavuş Mehmet Demir (Maraş-Onikişubat), Astsubay Kıdemli Üstçavuş Ömer Umulu (Kırıkkale), Pilot Yüzbaşı Tayfun Kureş (Trabzon-Of), Pilot Yüzbaşı Gökhan Uysal (Afyonkarahisar-Dinar), Astsubay Kıdemli Çavuş Şükrü Karadirek (Afyonkarahisar), Uzman Çavuş Tolga Demirci (Kayseri-Pınarbaşı) ve Uzman Çavuş Hakan Gül (Amasya) yaşamını yitirdi. Açıklamada yaralananların ise Binbaşı Alptekin Köprülü (Gümüşhane) ve Yüzbaşı Ender Uzunçakmak (Ordu-Kabadüz) olduğu bildirildi.

NE OLMUŞTU?

Milli Savunma Bakanlığı, Bingöl'den Tatvan'a gitmek üzere saat 13.55'te kalkan Kara Kuvvetleri Komutanlığına ait Cougar tipi helikopterle saat 14.25'te irtibatın kesildiğini, bölgede başlatılan arama çalışmaları sonucu helikopterin kaza kırıma uğradığının tespit edildiğini bildirmişti. Yapılan ilk açıklamada 9 personelin yaşamını yitirdiği, 4 personelin yaralandığı belirtilirken, yaralı 2 askerin daha hastanedeki tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadığı bilgisi verilerek can kaybı sayısının 11'e yükseldiği duyurulmuştu.