Boğaziçi Üniversitesi öğrencileri, AKP’li Melih Bulu’nun rektör olarak atanmasına karşı tepki göstererek rektörlük binasının kapısını mühürledi.

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Boğaziçi Üniversitesi’ne rektör olarak 2002 yılından bu yana AKP içinde çeşitli görevlerde yer almış, 2002 yılında AKP Sarıyer ilçe teşkilatı kurucusu ve 2015 yılında ise İstanbul 1’inci Bölge’den milletvekili aday adayı olmuş Prof. Dr. Melih Bulu’yu atamasına üniversite öğrencilerinin tepkisi büyüyor. Bugün saat 14.00'de kampüs içerisinde yapılacak açıklama öncesinde öğrenciler, rektörlük binasının kapısını mühürledi. Öğrenciler tarafından mühürlenen kapıdaki notta ise "Bu Bina AKP'li Melih Bulu'nun Rektör Atanması Sebebiyle Boğaziçi Öğrencileri Tarafından Mühürlenmiştir!" denildi. https://twitter.com/GenclikTKH/status/1346030428097024000?s=20

NE OLMUŞTU?

Karar, Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Resmi Gazete’de yayımlanan atama kararlarına göre; 2002 yılında AKP Sarıyer ilçe teşkilatı kurucusu ve 2015 seçimlerinde AKP İstanbul Milletvekili Aday Adayı olan Prof. Melih Bulu, Boğaziçi Üniversitesi’ne rektör olarak atandı. Karar duyulur duyulmaz tepki çekerken Boğaziçi Üniversitesi camiası tepkisini sosyal medyada dile getirdi.

BOĞAZİÇİ ÜNİVERSİTESİ ÖĞRETİM ÜYELERİ: KABUL ETMİYORUZ

Boğaziçi Üniversitesi öğretim üyeleri, AKP’li Melih Bulu’nun rektör olarak atanmasına karşı açıklama yayınladı. Karara tepki gösteren öğretim üyeleri, “Üniversitemizin akademik özerkliğini, bilimsel özgürlüğünü ve demokratik değerlerini açıkça ihlal eden bu uygulamayı kabul etmiyoruz” dedi.