AKP'li Melih Bulu'nun Boğaziçi Üniversitesi'ne kayyum rektör olarak atanmasına tepki gösteren Boğaziçi Üniversitesi öğrencilerine bir destek de Hacettepe Üniversitesi öğrencilerinden geldi. Hacettepe öğrencileri yarın, Beytepe Kampüsü Yemekhane önünde Boğaziçi Üniversitesi öğrencilerine destek vermek için bir araya gelecek.

AKP'li Melih Bulu'nun Boğaziçi Üniversitesi'ne kayyum rektör olarak atanmasına tepki gösteren Boğaziçi Üniversitesi öğrencilerine bir destek de Hacettepe Üniversitesi öğrencilerinden geldi. Hacettepe öğrencileri yarın, Beytepe Kampüsü Yemekhane önünde Boğaziçi Üniversitesi öğrencilerine destek vermek için bir araya gelecek. Hacettepe Üniversitesi öğrencileri tarafından yapılan eylem çağrısında, "Yarın (8 Ocak Cuma) Saat:14.00’te kayyum rektöre karşı Hacettepe öğrencileri olarak Boğaziçi öğrencilerine desteğimizi göstermek için Beytepe Kampüsü Yemekhane önünde buluşalım!" ifadelerine yer verildi. https://twitter.com/HacettepeSesi/status/1347170066937294850?s=20

"HACETTEPE YANINDA!"

Öte yandan Hacettepe Üniversitesi öğrencileri dün de, #HacettepeyanındaBOUN etiketiyle sosyal medyada üzerinden destek eylemi yaptı. Sosyal medya eylemi için hazırlanan metinde ise şu ifadeler yer aldı: "KABULETMİYORUZVAZGEÇMİYORUZ BOĞAZİÇİ ÖĞRENCİLERİNİN YANINDAYIZ, KAYYUM REKTÖR İSTEMİYORUZ Üniversite rektörlerinin kurum içinden ve seçim ile belirlenmesi 2016 yılından itibaren kaldırılmış, doğrudan atama şeklinde devam etmiştir. Üniversite bileşenlerinin temsiliyeti ve sözünün yok sayıldığı bu düzenleme aynı zamanda üniversitelerin siyasi bir kuşatmaya tabi tutulmasının da bir sonucudur. Son olarak Boğaziçi Üniversitesi’ne eski AKP milletvekili aday adayı Melih Bulu’nun rektör atanması, süregelen antidemokratik tutumun geldiği noktayı göstermektedir. Hacettepe Üniversitesi olarak son iki rektörün belirlenmesinde de gördüğümüz gibi, karar almada ve uygulamada öğrencilerin saf dışı bırakılması, yaşam alanlarımız olan üniversitelerin bilim üreten yerler olmasının önüne geçmektedir. Demokratik eğitim talebinin karşısındaki bu kararları reddediyoruz. Boğaziçi öğrencilerinin ve tüm bileşenlerinin kayyum rektöre karşı mücadelesi ve rektör seçimi talebi tüm üniversite öğrencileri için bir deneyimdir, taleplerinin bir parçasıdır. Taleplerin yerine getirilmesini, rektör atamalarının geri alınmasını ve seçim yapılmasını talep ediyoruz. Kayyum rektöre karşı bilimsel ve demokratik üniversite talebini dile getiren Boğaziçi Üniversitesi Öğrencilerinin Yanındayız!"