Boğaziçi Üniversitesi'ne AKP'li kayyum rektör Melih Bulu'nun atanmasına yönelik öğrencilerin tepki göstermesinin ardından, Boğaziçili Müzisyenler "Yuh-yuh" bestesini yeniden yorumladı. Boğaziçili Müzisyenler olarak paylaşılan videoda "Yuh yuh üniversiteye kelepçe takanlara" denildi.

Fotoğraf: Ata Murat Kalkan
Boğaziçi Üniversitesi'ne AKP'li kayyum rektör Melih Bulu'nun atanmasına yönelik öğrencilerin tepki göstermesinin ardından, Boğaziçili müzisyenler Aşık Mahsuni Şerif'in "Yuh-yuh'unu yeniden yorumladı. Boğaziçili Müzisyenler olarak paylaşılan videoda "Yuh yuh üniversiteye kelepçe takanlara" denildi. https://twitter.com/dokuz8haber/status/1347668411556495361
Şarkı: Aşık Mahzuni Şerif Söz Düzenleme: Boğaziçili Müzisyenler

NE OLMUŞTU?

Karar, Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Resmi Gazete’de yayımlanan atama kararlarına göre; 2002 yılında AKP Sarıyer ilçe teşkilatı kurucusu ve 2015 seçimlerinde AKP İstanbul Milletvekili Aday Adayı olan Prof. Melih Bulu, Boğaziçi Üniversitesi’ne rektör olarak atandı. Karar duyulur duyulmaz tepki çekerken Boğaziçi Üniversitesi camiası tepkisini sosyal medyada dile getirdi.

BOĞAZİÇİ ÜNİVERSİTESİ ÖĞRETİM ÜYELERİ: KABUL ETMİYORUZ

Boğaziçi Üniversitesi öğretim üyeleri, AKP’li Melih Bulu’nun rektör olarak atanmasına karşı açıklama yayınladı. Karara tepki gösteren öğretim üyeleri, “Üniversitemizin akademik özerkliğini, bilimsel özgürlüğünü ve demokratik değerlerini açıkça ihlal eden bu uygulamayı kabul etmiyoruz” dedi.

ÖĞRENCİLER TEK SES: KAYYUM REKTÖR İSTEMİYORUZ

AKP’li Melih Bulu’nun rektör olarak atanmasına karşı tepki göstermek ve “Kayyum rektör istemiyoruz” demek için bir araya gelen Boğaziçi Üniversitesi öğrencilerine polis biber gazı, tazyikli su ve plastik mermi ile müdahale etti.

ODTÜ’LÜ ÖĞRENCİLERDEN BOĞAZİÇİ’NE DESTEK: ÜNİVERSİTELER BİZİMDİR

Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) öğrencileri, Boğaziçi Üniversitesi’ne kayyum rektör olarak AKP’li Melih Bulu’nun atanması sonrası başlayan eylemlere ve gözaltına alınan öğrencilere destek vermek için bugün rektörlük önünde buluştu. Öğrenciler tarafından yapılan ve Eğitim-Sen Ankara 5 Nolu Üniversiteler Şubesi’nin de destek verdiği eylemde, “Üniversiteler bizimdir, bizimle özgürleşecek” sesleri yükseldi.