Kayyum rektör atanmasını protesto ederken gözaltına alındıktan sonra serbest bırakılan 43 öğrenciden biri olan ve polisler tarafından ayağı kırılan Deniz Baran Erbudak, “İlk dizleri ile bastıklarında ayağım kırıldı, daha sonra birden fazla kişi basmaya başladı” ifadelerini kullandı.

Ankara’da Boğaziçi Üniversitesi’ne Melih Bulu'nun kayyum rektör atanmasını protesto eden öğrencilere yapılan polis müdahalesinde Devrimci Gençlik Dernekleri üyesi Deniz Baran Erbudak’ın bacağının kırıldığı öğrenildi. İzmir Caddesi’nden eylemin yapılacağı Güvenpark’a doğru yürüyen öğrencilerin önü polis tarafından kesilerek "pandemi gerekçesiyle" müdahale edilmiş, 43 öğrenci de gözaltına alınmıştı. Müdahale sırasında ayağı kırılan Erbudak, hastaneden taburcu olduktan sonra yaşadıklarını MA'dan Emrullah Acar'a anlattı.

SUÇ DUYURUSUNDA BULUNACAK

Müdahale esnasında birden fazla polisin ayağına dizleri ile bastığını ifade eden Erbudak, “İlk dizleri ile bastıklarında ayağım kırıldı, hissettim. Daha sonra birden fazla kişi basmaya başladı. Gözaltına alındıktan sonra Gazi Mustafa Kemal Devlet Hastanesi’ne götürüldüm orada muayene etmeden ‘bir şey yok’ dediler” diye konuştu. Daha sonra Çankaya ilçesi 29 Mayıs Devlet Hastanesi’ne kaldırıldığını söyleyen Erbudak, tomografi sonucunda bacağında iki ayrı noktada kırık, çapraz bağlarının kopma ve çok sayıda lezyon olduğunun ortaya çıktığını, ilerleyen günlerde ameliyat edilebileceğini ifade etti. Uzun bir süre hastanede tutulduğunu belirten Erbudak, polislerin kendisine “2911’e muhalefetten” işlem yaptıktan sonra serbest bıraktığı bilgisini paylaştı. Erbudak, avukatları aracılığıyla ayağını kıran polisler hakkında suç duyurusunda bulunacak.

43 ÖĞRENCİ SERBEST BIRAKILDI

Gün içinde Güvenpark ve Yüzüncüyıl mahallelerinde yapılan kayyum rektör protestolarında 43 kişi darp edilerek gözaltına alınmıştı. Ankara emniyetinde haklarında “2911’e muhalefetten” işlem yapılan öğrenciler kentte bulunan farklı hastanelerde kontrolden geçirildikten sonra serbest bırakıldı. Gözaltına alınıp serbest kalan öğrencilerden isimleri öğrenilenler şu şekilde: “Zeynep Ülger, Rojhat Yaşmin, Şamil Parlak, Doğuş Özdemir, Sena Bademli, İremnaz Çelik, Cem Bolatcan, Nisan Çıra, Sudenur Sivri, Ahmet Şen, Ulaş Kızılırmak, Zeynep Kurt, Safa Bayraktar, Emir Parlak, Deniz Baran, Celil Resuloğulları, Seçil Işık, Ertürk Soysal, Nazlı Buket Yazıcı, Emek Ilgaz, Selim Doğan Koç, Yaren Tuncer, Ege Kök, Tunahan Gözlügöz, Yalın Pala, Anıl hacıefendioğlu, Ali Aydoğan, Sevgi Topa.”