Yüzde 10'u Katarlılara satılan Borsa İstanbul Yönetim Kurulu'nun salgın sürecinde kendi üyelerine 18 bin TL aylık Huzur Hakkı ve özel araç tahsis ettiği ortaya çıktı.

Pandemi sürecinde yapılan genel kurul toplantısı ile Borsa İstanbul'un Yönetim Kurulu üyelerine tanınan imtiyazlar ortaya çıktı.

HAKAN ATİLLA VE FAHRETTİN ALTUN YÖNETİM KURULU ÜYESİ

Varlık Fonu'na devredilen ve geçtiğimiz günlerde yüzde 10 hissesinin Katar'a satıldığı Borsa İstanbul şimdi de yönetim kurulunun kendisine tanıdığı imtiyazlarla gündeme geldi. Araştırmacı yurttaş gazeteci Metin Cihan'ın ortaya çıkardığı olaya göre, Borsa İstanbul Yönetim Kurulu 14 Nisan tarihinde toplanarak çok sayıda karar aldı. Kararlara göre, Yönetim Kurulu Başkanı Erişah Arıcan'a aylık 24 bin TL, aralarında Borsa İstanbul A.Ş Genel Müdürü Mehmet Hakan Atilla ve İletişim Başkanı Fahrettin Altun'un da bulunduğu yönetim kurulu üyelerine ise 18 bin TL huzur hakkı tanındı.

İMTİYAZLAR

Genel kurul toplantı tutanağının 10'uncu maddesinde düzenlenen "Yönetim Kurulu Başkan ve üyelerinin ücret, prim, ve saik haklarının karara bağlanması" maddesi altında yer alan diğer imtiyazlar şöyle: - Özel araç tahsisi. -Görevle ilgili konularla yolculuk, seyahat, konaklama, harcırah, temsil ödeneği haklarından yararlanma imkanı. -Ayrıca bu kişilerin eşleri, çocukları ve bakmakla yükümlü oldukları kimselerin Borsa İstanbul A.Ş personeli ile aynı şartlar dahilinde sağlık yardımlarından yararlandırılması -Yönetim Kurulu Başkan ve üyelerinin birden fazla işverenden ücret alması dolayısıyla gelir vergisi beyannamesi vermeleri durumunda ilave verginin Borsa İstanbul A.Ş tarafından ödenmesi. -Devlet memuru olunması durumunda ise hesaplanan ilave verginin tamamının Borsa İstanbul A.Ş tarafından ödenmesi.