Sosyal medya üzerinden Semine Eylence isimli bir kadın boşandığı erkek tarafından işkenceye maruz kalması ve ölüm tehditleri alması nedeniyle yardım çağrısında bulundu: "Tutuklanmadı, yakalanmadı; ifadesi dahi alınmadı. Yardım edin! Dayanacak gücüm kalmadı yetkililerden yardım istiyorum."

Semine Eylence, Twitter üzerinden bir video paylaşarak yardım çağrısında bulundu. Eski eşi Recep Yılmaz tarafından, sabah işe giderken bir araca bindirilerek kaçırıldığını anlatan Eylence 4 saat boyunca işkenceye maruz bırakıldığını ve silahla tehdit edildiğini söyledi. Saldırgan Yılmaz hakkında şikâyetçi olan kadın "Tutuklanmadı, yakalanmadı, ifadesi dâhi alınmadı" dedi. Eylence, tutanağa da giren ifadesinde yaşadıklarını şöyle anlattı:

"İFADESİ DAHİ ALINMADI"

"Recep Yılmaz ile şiddetli geçimsizlik nedeniyle 4-5 yıldır ayrıyız. 1 yıl önce boşanmamız gerçekleşti. Eşim buna rağmen sürekli beni rahatsız etmekte. 14.04.2020 günü saat 06.45 sıralarında ben işe giderken beyaz bir araç ile eski eşim yanıma  yaklaştı ve beni zorla arabaya bindirdi. Araç içerisinde bana vurmaya başladı. Sonra beni bir kulübeye götürdü. Burada bana, 'Çocuklarla aramı bulacaksın, benim yuvamı kim dağıttı söyleyeceksin, aileni sülaleni hepsini öldüreceğim' gibi şeyler söyledi. Boynumu sıktı, tişörtümü yırttı. Bana silah çekti, 'buradan ölün çıkar,  seni öldürürüm' dedi. Daha sonra ben bağırdım. Tanımadığım bir kişi gelip beni kurtardı."

SUÇ DUYURUSUNDA BULUNDU

Eylence, sonrasında hastaneye giderek darp raporu aldığını ve emniyete giderek Yılmaz hakkında şikayette bulunduğunu belirtti. Annesi adına Twitter’dan olayın seyrini paylaşan kızı, Yılmaz’ın ne gözaltına alındığını ne de ifadesinin alındığını söyledi. İfade tutanaklarını da paylaşan kadın, Yılmaz’ın cezalandırılması için herkese çağrıda bulundu.

ŞİDDET FAİLİ TUTUKLANDI

Esenyurt Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından, aranan Recep Y.'nin bugün Başakşehir'deki Şahintepe Mahallesi'nde kaldığı konteynerde bir kuru sıkı tabanca ile yakalandığı aktarıldı. Recep Y.'nin hakkında, bu yıl 'kasten yaralama tehdit hakaret kişiyi hürriyetinden yoksun kılma', geçen 4 yıl içerisinde, 'kişiyi hürriyetinden yoksun kılma', 3 kez, 'tedbir kararına aykırılık', 2 kez tehdit, kasten yaralama ve 6137 sayılı Ateşli Silahlar Kanunu'na muhalefet suçundan işlem yapıldığı belirtildi. Küçükçekmece Adliyesi'ne sevk edilen Recep Y. tutuklandı.