Britanya'da koronavirüs kaynaklı ölüm riski en yüksek üç meslek grubunun güvenlik görevlileri, taksiciler ve aşçılar olduğu kaydedildi.

Britanya Ulusal İstatistik Ofisi, koronavirüs kaynaklı ölüm riski en yüksek üç meslek grubunu açıkladı. Araştırma sonuçlarına göre, en riskli üç meslek arasında güvenlik görevlileri, taksiciler ve aşçılar yer aldı.

DÜNYADA ÜÇÜNCÜ SIRADA

Tüm dünyayı etkisine alan koronavirüs salgını Britanya'da ciddi şekilde seyrediyor. Açıklanan son verilere göre Britanya 223 bin 60 vaka ile dünyada en fazla koronavirüs vakası görülen üçüncü ülke. Britanya Ulusal İstatistik Ofisi, koronavirüs (Covid-19) salgınına ilişkin ölümlerin mesleklere göre dağılımını araştırdı. Covid-19'a karşı en riskli üç meslek güvenlik görevlileri, taksiciler ve aşçılar oldu.

BAKIMEVİ ÇALIŞANLARI DA RİSK ALTINDA

Araştırma verilerine göre Britanya'da erkekler arasında doktor ve hemşirelerden çok güvenlik görevlileri, taksi şoförleri ve aşçılar Covid-19 ölüm riski altında çalışıyor. Mesleklere göre ölüm riskinin sıralandığı araştırmada bakımevi çalışanları, otobüs sürücüleri ve mağaza çalışanları da yüksek riskli grupta çıktı.

SAĞLIK ÇALIŞANLARI DAHA AZ RİSKLİ

Veriler, doktor ve hemşirelerin de dâhil olduğu sağlık çalışanları grubunun Britanya'da diğer meslek gruplarına göre ölüm oranlarının daha düşük olduğunu ortaya koydu. İngiltere ve Galler'de, 20 ile 64 yaş arası çalışan nüfus içinde 2 bin 494 Covid-19 kaynaklı ölüm kaydedildi.