Salgın yasaklarına rağmen Camide itikaf yapmak isteyen gerici Furkan Vakfı üyeleri, polisin biber gazlı müdahalesi ile karşılaştı, 8 kişi gözaltına alındı. Konuyla ilgili açıklama yapan Gaziantep Valiliği, biber gazı sıkan polisin açığa alındığını bildirdi. Camide toplanan grup için ise "Organize bir şekilde şehrin farklı bölgelerinden toplanarak olay çıkarttıkları anlaşılmıştır" denildi.

Gaziantep’te camide itikaf yapmak isteyen gerici Furkan Vakfı üyeleri, polisin biber gazlı müdahalesi ile dışarı çıkarıldı, gözaltı yapıldı. Furkan Vakfı Başkanı Alparslan Kuytul, “İtikafı yapacağız, buyursunlar engel olsunlar” diyerek kendilerini ibadete adayacaklarını söylemişti. Kuytul’un açıklamasının ardından, Antep’te bir camide toplanan Furkan Vakfı üyelerine polis biber gazı ile müdahale etti ve 8 kişiyi gözaltına aldı.

VALİLİK’TEN AÇIKLAMA: FARKLI BÖLGELERDEN OLAY ÇIKARMAK İÇİN GELDİLER

Gaziantep Valiliği’nin olayla ilgili açıklamasında, camiye giren şahısların Alparslan Kuytul’un yandaşları olduğu, ‘ibadet etmeyi değil sivil itaatsizlik yapmayı’ amaçladıkları ifade edildi. Valilik açıklamasında, cami içerisinde biber gazı kullanan polisin açığa alındığı kaydedildi. Valiliğin açıklaması şöyle: “Bu provokasyonu yapan kişiler daha önce haklarında çeşitli defalar terör soruşturması yapılan Alparslan Kuytul yandaşlarıdır ve amaçları ibadet etmek değil, sivil itaatsizlik yapmaktır. Müdahale edilen camide itikafa girmek isteyen vatandaşların o mahallede ikamet etmedikleri tespit edilmiş olup, organize bir şekilde şehrin farklı bölgelerinden toplanarak olay çıkarttıkları anlaşılmıştır. Pandemi öncesinde bahse konu üç cami, itikafa izin verilen camiler arasında iken hiç kimse tarafından itikafa girme talebinde bulunulmamıştır. Bu camilerin fiziki imkanları göz önünde bulundurulduğunda 30 kişinin aynı anda itikafa girmesi pandemi şartları açısından da uygun değildir."

"İLGİLİ PERSONEL AÇIĞA ALINMIŞTIR"

"Caminin içerisine emniyet mensupları asla ayakkabı ile girmemişlerdir. Zor kullanma şartları oluşmasına rağmen bir emniyet mensubunun cami içerisinde biber gazı kullanması herkes gibi bizleri de üzmüş olup, ilgili personel açığa alınmıştır. Olayla ilgili adli ve idari soruşturma başlatılmıştır.”