AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan, YKS'ye ilişkin öğrencilere seslenerek, "Bu süreci siyasi istismara kurban etmeden, azmimizle, kararlılığımızla, birliğimize sahip çıkarak hep birlikte atlatacağımıza inancım tamdır" dedi.

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Erdoğan, kabine toplantısı sonrası düzenlediği basın toplantısında 25-26 Temmuz’da yapılması planlanan Yüksek Öğretim Kurumları Sınavları’nın (YKS) 27-28 Haziran tarihine çekildiğini açıkladı. Karar öğrencilerin tepkisine neden oldu. AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan, durumun sosyal medyada büyük bir tepki ile karşılanmasının ardından YKS'ye ilişkin resmi Twitter hesabından öğrencilere seslendi. Erdoğan, "Bu yılki maraton inşallah çok daha rahat geçecek. Bu süreci siyasi istismara kurban etmeden, azmimizle, kararlılığımızla, birliğimize sahip çıkarak hep birlikte atlatacağımıza inancım tamdır" dedi.

"ÇOK ŞÜKÜR BAŞARIMIZ ORTADA"

Erdoğan, paylaşımında şunları kaydetti: Sevgili gençler, 2020 mücadele ile geçiyor. Zorluklara millet olarak göğüs geriyoruz. Çok şükür başarımız ortada. Bu başarının altında anlık reflekslerle değil istişare ve sorumluluk bilinciyle alınan kararlar var. Bu başarının altında milletimizin her bir ferdinin imzası var.

"BU YILKİ MARATON ÇOK DAHA RAHAT GEÇECEK"

#yks2020, ilk açıklandığı tarihten 1 hafta sonrasına ertelendi. Ancak bu sınavda müfredattaki önemli bir kısımdan muaf olacaksınız. Ayrıca sınav süresini de artırdık. Bunun yanında barajı 10 puan düşürerek 170'e çektik. Bu yılki maraton inşallah çok daha rahat geçecek.

"BU SÜRECİ SİYASİ İSTİSMARA KURBAN ETMEDEN ATLATACAĞIZ"

Bizler bu süreçlerde bilimin, ortak aklın ve vicdanın yolunda karar alırken tüm kesimlerin faydasını gözetiyor, bu aziz milletin her bir ferdinin bu süreçten sağ salim çıkması için canla başla, 7/24 çalışıyoruz. Bu süreci siyasi istismara kurban etmeden, azmimizle, kararlılığımızla, birliğimize sahip çıkarak hep birlikte atlatacağımıza inancım tamdır. Gelecekte sizlere emanet edeceğimiz güçlü Türkiye'yi, birliğimizi bozmaya çalışan odaklara rağmen inşa etmeye devam edeceğiz.

ERTELENEN SINAV ERKENE ALINMIŞTI

Koronavirüs salgını nedeniyle üniversiteye giriş sınavı olarak bilinen YKS, daha önce alınan kararla 25-26 Temmuz tarihlerine ertelenmişti. Kabine toplantısı sonrası basın toplantısı düzenleyen Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Erdoğan, YKS’nin 1 ay erkene alındığını ve 27-28 Haziran’da yapılacağını söyledi.