HDP Parti Meclisi’nin eski üyesi Bülent Uyguner, Çağlayan Adliyesi 32. ACM'de görülen 4. duruşmasında adli kontrol ve yurtdışı yasağı şartıyla tahliye oldu.

HDP Parti Meclisi’nin eski üyesi Bülent Uyguner’in Çağlayan Adliyesi 32. ACM'de görülen 4. duruşması öncesi “Adaletten, demokrasiden, barıştan ve eşitlikten yana herkesi #BülentUygunereÖzgürlük talebine ses vermeye  davet ediyoruz” çağrısıyla adliye önünde basın açıklaması yapıldı.

"İFADE ÖZGÜRLÜĞÜNÜ KULLANMAK SUÇ HALİNE GELDİ"

Basın açıklamasında HDP İl Eş Başkanı Erdal Avcı konuştu. Avcı, "Bülent Uyguner 10 aydır saçma sapan gerekçelerle tutsak ediliyor" dedi. HDP Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu ise "İfade özgürlüğünü kullanmak bu ülkede maalesef suç haline geldi" dedi.

TAHLİYE EDİLDİ

Uyguner, adli kontrol ve yurtdışı yasağı şartıyla tahliye oldu.

10 AYDIR TUTUKLU

HDP Parti Meclisi’nin eski üyesi Bülent Uyguner görevli olduğu Kocaeli İl Kongresi çalışmalarını yürütürken 25 Kasım 2019 tarihinde gözaltına alındı ve tutuklu olarak yargılanmak üzere Kandıra F Tipi Cezaevi’ne gönderildi. Yaklaşık 10 aydır tutuklu olan Uyguner hakkında hazırlanan iddianamede HDP çalışmaları dışında hiçbir kanıt bulunmuyor.