Koronavirüs nedeniyle hayatını kaybeden AKP eski Milletvekili ve anayasa hukukçusu Prof. Dr. Burhan Kuzu, son yolculuğuna uğurlandı. Cenaze törenine katılan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Her nefis ölümü tadacaktır. Rabbim bizlere iman, Kur'an, İslam üzere ölmeyi nasip etsin" ifadelerini kullandı.

Koronavirüs nedeniyle tedavi gördüğü hastanede dün hayatını kaybeden TBMM Anayasa Komisyonu eski Başkanı ve 22, 23, 24 ve 26. dönem AKP Milletvekili Prof. Dr. Burhan Kuzu, son yolculuğuna uğurlandı. Covid-19 tedbirleri doğrultusunda Fatih Camisi'nde gerçekleştirilen törene, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yanı sıra TBMM Başkanı Mustafa Şentop, Adalet Bakanı Abdülhamit Gül, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, AKP Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, AKP Genel Başkan yardımcıları Mahir Ünal, Hayati Yazıcı ve Fatma Betül Sayan Kaya, AKP Grup Başkanvekili Mehmet Muş, eski bakanlar Veysel Eroğlu ve İsmet Yılmaz, CHP İstanbul Milletvekili Akif Hamzaçebi, İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, AKP İstanbul İl Başkanı Bayram Şenocak, AKP'li belediye başkanları ve milletvekilleri katıldı.

"HER NEFİS ÖLÜMÜ TADACAKTIR"

Erdoğan, kılınan cenaze namazının ardından yaptığı konuşmada, şunları söyledi: "Her nefis ölümü tadacaktır. Bu tabii sadece Burhan Hocamız için geçerli değil, şu anda burada saf tutmuş bütün Müslümanlar, müminler için geçerli olan bir hüküm ve bu hükme herkes uyacak. Bunun nerede, ne zaman, nasıl geleceği belli değil. İşte son İzmir'de yaşanan hadise ortada. Bakın 80'e yakın vefat var ve 1000'e yakın yaralı var. Bunların hiçbirisinin böyle bir akıbetle imtihan olacakları akıllarından belki de geçmiyordu ama işte geldi ve yakaladı. Rabbim bizlere iman, Kur'an, İslam üzere ölmeyi nasip etsin. Hep birlikte inşallah Kur'an yolunda yürüyeceğimiz bu yolda Rabbim sevgili Habibinin Liva-ül hamd ismiyle müsemma sancağı altında toplanmayı bizlere nasip etsin."

"BURHAN HOCA BU HASTALIKLA ÇOK KISA SÜREDE KAYBETTİK"

Erdoğan, "Burhan Hocamız hem nüktedandı hem de gerçekten İstanbul Üniversitesi'nde özellikle davasını bilen bir anayasa hukukçusunun olmadığı dönemde o, davasının bir insanı olarak görev yaptı. Oradan yetiştirdiği öğrencileriyle hep övündü. Doğrusu biz de onunla övündük. Parlamentoda beraber süren bir yolculuğumuz oldu. Daha sonra Cumhurbaşkanlığı makamında danışmanım olarak da görev yaptı. Orada da beraberce çalıştık. Koronavirüs salgını neticesinde de Burhan Hoca'yı bu hastalıkla çok kısa sürede kaybettik. Rabbim mekanını cennet eylesin, akıbeti hayrolsun" diye konuştu. Kuzu'nun ailesine başsağlığı dileyen Erdoğan, Kuzu'nun naaşına cenaze aracına kadar eşlik etti. https://dokuz8haber.net/gundem/politika/akpli-burhan-kuzu-koronavirus-nedeniyle-hayatini-kaybetti/